Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Karlových Varů rozstříleli juniory Pardubic, nasázeli jim osm gólů

Junioři Pardubic zaskočili za hokejisty prvního týmu, které "sestřelila" akutní virová epidemie střevní chřipky, a v Karlových Varech se přesvědčili, o kolik výš je extraligový tým. Rozjetý karlovarský celek jim nastřílel osm gólů a vyhrál už sedmý z posledních osmi zápasů v soutěži.

Karlovarský gólman Filip Novotný čelí juniorovi Radku Šírovi z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Protože týmový lékař Pardubic nařídil karanténu celé kabiny a kluby se nedohodly na jiném termínu, museli hosté zápas odehrát. Využili tak juniory. Debut si v extralize odbylo deset hráčů - brankář Michal Borovička, obránci Daniel Blažej, Tomáš Jelínek, Vít Kaštánek, Martin Kubíček, Václav Leder a útočníci Zdeněk Pavlík, Radek Šír, Ondřej Šťastný a sedmnáctiletý Kale Costa, který nastoupil v české extralize jako druhý Australan po Nathanu Walkerovi, současném hráči St. Louis.

"Dozvěděli jsme se, že budeme hrát toto utkání, ráno na rozbruslení s juniorkou. V kabině určitě zavládlo nadšení, protože každý si chce zahrát v extralize," prohlásil kapitán juniorky a Dynama pro utkání v Karlových Varech Jan Oliva.

Borovička, Kaštánek a Kubíček se dočkali prvního startu mezi elitou v 16 letech. Z dalších deseti hráčů Dynama měli na kontě více než jeden start v nejvyšší soutěži Matěj Blümel (8) a Michal Rouha (3).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Kladno

"Musím klukům poděkovat, že zápas odbojovali. Tím, že sem přijeli, ušetřili klubu spoustu peněz. Bylo to pro ně těžké, v první třetině dostali dva góly z přesilovky a čím dál více se potom projevovala kvalita soupeře, který hrál, co potřeboval," uvedl kouč Radek Bělohlav.

Karlovarští přesto začali opatrně, první větší příležitost si vytvořil až ve čtvrté minutě Flek. Skóre se poprvé měnilo v deváté minutě, když bombou z mezikruží využil Koblasa nabídnutou přesilovou hru. Srdnatě bojující mladíci z východu Čech mohli vyrovnat ve 13. minutě, kdy se zcela sám před Novotným ocitl Rohlík.

Ještě v téže minutě však Křemen tečí střely Graňáka od modré čáry navýšil stav na dvoubrankový rozdíl. O dvě minuty později střelou za modrou čárou využil Stříteský další přesilovou hru. Kontrovat mohl na konci úvodního dějství zcela nehlídaný Blümel, jenže neuspěl.

Herní převaha Energie se naplno projevila v rozmezí 24. až 25. minuty, kdy se během pouhých 49 sekund postupně trefili Polák, Kohout a Vondráček. Po páté brance vystřídal Nečase v brance Pardubic Borovička a Energie zvolila po zbytek druhé třetiny úsporný režim. Z poklidného tempa vybočila pouze Flekova rána do horní tyčky a další příležitost agilního Blümela.

"Chtěli jsme se pokusit dát gól a hrát co nejvíc vyrovnanou partii. Bohužel to nevyšlo. V obranné třetině jsme pak vůbec nestíhali. Hráči Varů nás přehrávali, dobře bruslili, měnili si pozice," popsal rozdíl ve výkonu Oliva.

Definitivní podobu výsledku dal ve třetí části dvěma góly Gríger, který se nejdříve trefil ve 44. minutě při vyloučení Rouhy a v 50. minutě po nahrávce Rachůnka.

"Zápas byl od rána specifický, snažili jsme se na něj připravit jako na každý jiný. Jsem rád, že před výbornými domácími fanoušky se nám podařilo dát pár pěkných gólů. Chci ale vyjádřit respekt i soupeři, na to, že někteří hráči sbírali první zkušenosti s velkým hokejem, tak se od začátku do konce rvali velmi srdnatě a podali velmi bojovný výkon," řekl kouč domácích Tomáš Mariška.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Koblasa (Skuhravý, Eminger), 13. Křemen (Graňák, Plutnar), 15. Stříteský (Šenkeřík, T. Rachůnek), 24. V. Polák (O. Beránek, Stříteský), 25. Kohout (Křemen, D. Mikyska), 25. Vondráček (Skuhravý, Eminger), 44. Gríger (Vondráček, Šenkeřík), 50. Gríger (T. Rachůnek, Flek). Rozhodčí: Lacina, M. Sýkora - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 0:3. Využití: 3:0. Diváci: 4128.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout, Mariška a Kněžický.

Pardubice: Nečas (25. Borovička) - Kubíček, Oliva, T. Jelínek, Kaštánek, Leder, Blažej - Bucek, Kostka, V. Rozlílek - Costa, O. Rohlík, Blümel - Rouha, Chára, Antoníček - Z. Pavlík, R. Šír, O. Šťastný. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články