Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Hlava po třetím nezdaru: Začátek byl od nás mrtvý, ale nevykašleme se na to

Na hraně vyřazení už balancují hokejisté Litvínova. V semifinále play-off extraligy po čtvrteční porážce s Pardubicemi 2:3 prohrávají v sérii 0:3 na zápasy. Útočník Nicolas Hlava přesto věří, že jeho tým může v pátek sérii zdramatizovat. Za neúspěch v prvním domácím utkání v sérii mohla podle něj zejména nevýrazná první třetina, kterou Dynamo vyhrálo 2:0 na góly a 17:1 na střely.

Nicolas Hlava z Litvínova se raduje z gólu v síti Pardubic
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Řekli jsme si, že začátek musíme mít dobrý. A dobrý jsme ho neměli... Bylo to od nás takové mrtvé," litoval devětadvacetiletý útočník. "Nevím, jestli jsme byli ustrašení. Je to ale jen naše chyba, nikoho jiného," prohlásil Hlava.

Po první přestávce se tým trenéra Karla Mlejnka přece jen zvedl. Ačkoli ve třetí třetině prohrával 0:3, dvěma brankami v závěru střetnutí zdramatizoval.

"Po první třetině jsme si řekli, že takhle to dál nejde, že nechceme ze semifinále odejít s nějakou ostudou. Pak jsme se zlepšili, ale hokej se hraje šedesát minut. A my musíme v pátek rubat celých šedesát," pokračoval Hlava.

Za vítězem základní části Litvínov zatím střelecky zaostával ve všech zápasech. Ve čtvrtek vyslal na brankáře Romana Willa jen 15 ran, zatímco hosté o 22 více.

"Mají obrovské a silné obránce, je pro nás složité se dostat ke střele. V sezoně jsme s nimi hráli vyrovnaně, musíme víc chtít. I já se musím víc cpát do brány, dělat před ní větší bordel, i když jsou třeba o hlavu větší než já," prohlásil rodák z Chomutova, který si v play-off zapsal dosud dva góly a čtyři asistence.

"Je nutné být více agresivní, více dohrávat souboje. Musíme se zlepšit ve všem, jestli nad Pardubicemi chceme vyhrát. Na druhou stranu konec zápasu ukázal, že sílu máme. Ale je potřeba ji v nás otevřít," zdůraznil Hlava.

Hráči Pardubic se radují z gólu proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V extraligovém play-off ještě nikdo sérii z 0:3 neotočil. Inspirací však může být Severočechům čtvrtfinálové zmrtvýchvstání Českých Budějovic, které sérii s Třincem z třízápasové ztráty vyrovnaly.

"Dokud není konec, rozhodně se na to nevykašleme. Už kvůli lidem v Litvínově, už kvůli nám. Máme výbornou partu a skvělý tým od náhradníků po uklízečky. Věřím, že tým je silný na to, abychom v pátek vyhráli," dodal Hlava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články