Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hanáci začali stahovat ztrátu pozdě, Karlovým Varům pomohl dvoubrankový Kohout

Martin Kohout z Karlových Varů porazil olomoucké Kohouty. Energie vydřela v dohrávce 4. kola extraligy výhru nad Morou 3:2 díky dvěma gólům a celkově třem bodům tohoto západočeského útočníka. Hanáci sice ve třetí třetině utkání zdramatizovali, ale vyrovnat se hostům už nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Olomouc

Zápas se měl hrát 25. září, ale po potížích s rolbou byl kvůli nezpůsobilé hrací ploše odložen. V barvách Energie se představil poprvé finský obránce Joona Huttula, který přišel po konci angažmá v Hradci Králové.

Západočeši se už ve 3. minutě ujali vedení, když po Redlichově nahození se puk od Kohoutovy brusle dostal za Sedláčkova záda. Zvýšit mohl Beránek, ale jeho prudká střela z levého křídla se nevešla mezi tyče olomoucké branky.

"Já jsem byl docela nesvůj, že jsem do zápasu nevstřelil žádnou branku. Patnáct zápasů nedat gól je docela dost. Jsem strašně rád, že se to při té první brance od brusle odrazilo, a mně se mohlo v hlavě ulevit," řekl Kohout.

"Potom pro mě zápas plynul úplně jinak. Měl jsem čerstvější nohy, líp se mi bruslilo i nahrávky šly lépe od hole. Jsem rád, že jsem to zlomil. Doufám že to nebyl jenom výstřel do tmy."

Ve 22. minutě při samostatném nájezdu na Sedláčka nevyzrál Koblasa, ale o minutu později se po několika odrazech dostal k puku Redlich a střelou do růžku upravil na 2:0.

Olomouc pak zvýšila svou aktivitu, z které však vyplynula jediná větší příležitost Ondruška, kterou Lukeš včasným sklepnutím betonů zneškodnil.

Ve 37. minutě se podruhé do listiny střelců zapsal Kohout, který zády k brance pohotově tečoval Havlínovo nahození od modré čáry.

"Nezačali jsme dobře, první třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá. To asi rozhodlo. Ve druhé třetině jsme se sice zlepšili, ale inkasovali jsme dva góly. Ve třetí třetině jsme s tím chtěli něco udělat, ale bohužel se nám vyrovnat nepovedlo," prohlásil trenér Olomouce Jan Tomajko.

Třetí třetina přinesla drama. Nástupem Lukáše do branky získali hosté nový impulz. Ve 46. minutě sebral Lukešovi čisté konto Bambula.

V čase 48:17 snížil na 2:3 Strapáč, po jehož nahození od mantinelu si Huttula srazil puk do vlastní branky. Domácí těsný náskok uhájili i v 54 sekund trvající power play také díky Lukešovi.

"Zase mi hodně zatrnulo v koncovce zápasu, protože třetí třetiny doma moc nezvládáme. Spoustu zápasů, ve kterých jsme vedli, jsme ve třetí třetině nedokázali dotáhnout. Dnes jsme se modlili a doufali, že to dobře dopadne, protože zápas jsme měli dobře rozehraný a bylo by škoda ho zase ztratit. Doufám, že teď se to už zlomí a doma budeme vyhrávat pravidelně," dodal Kohout.

Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Kohout (Redlich, Jiskra), 23. Redlich (Kohout, Jiskra), 37. Kohout (Havlín) - 46. Bambula (J. Knotek), 49. Strapáč. Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Gerát, Špůr. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 2729.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, Huttula, Dlapa, Bartejs, Havlín, Pulpán, D. Mikyska - Hladonik, Gríger, Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - Kružík, Sapoušek, Bernad. Trenér: Bruk.

Olomouc: J. Sedláček (41. Lukáš) - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček, Mareš - Kunc, Nahodil, J. Káňa - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Menšík, Anděl - Mácha, Strapáč, Olesz. Trenér: J. Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články