Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dej odmítl konec sezony pro Vítkovice, série s Hradcem se vrátí do Ostravy

Vítkovice dál žijí v semifinálové sérii play-off extraligy. Ostravané uspěli ve čtvrtém duelu na ledě Hradce Králové 2:1 díky dvěma trefám Rastislava Deje a snížili stav na 1:3 na zápasy. Souboj se přesune do Ostravy na páté utkání.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Hradec Králové – Vítkovice

Hvězdami zápasu se stali z vítkovického pohledu Dej a gólman Lukáš Klimeš. Ten překvapivě nahradil v bráně Aleše Stezku, který byl u tří předešlých porážek v sérii proti Východočechům, a tah trenérského štábu v čele s Milošem Holaněm Ostravanům vyšel.

Klimeš týmovou jedničku perfektně zastoupil a nakonec zaznamenal 32 úspěšných zákroků. Nakonec nestačil jen na zásah Jana Eberleho na konci druhé třetiny, kterým hradecký útočník snižoval na 1:2.

Předtím se dvakrát prosadil Dej, čímž uklidnil hráče Vítkovic v takticky vedeném duelu. Nejprve otevřel skóre v 16. minutě po nahrávce kapitána týmu Dominika Lakatoše zpoza branky, vítězný gól vstřelil Dej v přesilové hře ve 27. minutě po pobídce Robertse Bukartse. Víc branek Vítkovičtí nepotřebovali a v sérii dál žijí.

"Nastoupili jsme s oprátkou na krku, po včerejšku nebylo jednoduché hráče v hlavách nastavit. Odehráli jsme ale velice dobré utkání. Vyšel nám start, vedli jsme 2:0, ale tři minuty před koncem druhé třetiny jsme udělali zbytečnou chybu v obranném pásmu. Nevyhodili jsme kotouč ven z pásma a pustili Hradec do hry. Je jasné, že má svoji sílu, a boj nevzdal až do konce. Svou obětavostí a zásluhou fantastického Klimeše jsme ale ten bod získali," těšilo vítkovického kouče Holaně.

Naopak zklamaný byl jeho protějšek Tomáš Martinec. "Znovu to byl hodně vyrovnaný zápas. Bohužel jsme v první polovině neměli potřebnou energii a Vítkovice nám odskočily do dvoubrankového vedení díky přesilovce, která zápas nakonec rozhodla. Přestože jsme ve druhé půlce tlačili a zlepšili pohyb, tak už jsme nedokázali srovnat. Nějaké šance jsme přitom měli. Nedá se nic dělat, musíme rychle zregenerovat a s hlavou nahoru jet do Ostravy," uvedl hradecký trenér.

Semifinále play-off hokejové extraligy – 4. zápas:

Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Eberle (McCormack) - 16. Dej (Lakatoš, Gewiese), 27. Dej (Roberts Bukarts, Gewiese). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič - Werek, Miškář, Eberle - Kevin Klíma, Lalancette, Perret - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Smoleňák, Štohanzl, Pilař - M. Chalupa. Trenér: T. Martinec.

Vítkovice: Klimeš - Grman, Mikuš, L. Kovář, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Jarůšek - Lakatoš, Dej, Roberts Bukarts - M. Kalus, Kotala, L. Krenželok - Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články