Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

David Kaše v zámoří neprorazil a vrací se domů. Místo Energie se ale upsal Spartě

Akvizici z NHL hlásí pražská Sparta, kterou posílí útočník David Kaše. S klubem z hlavního města podepsal čtyřiadvacetiletý hráč, jenž se v předchozích třech letech snažil prosadit do kádru Philadelphie, dvouletou smlouvu.

David Kaše v dresu Philadelphie cloní brankáři Winnipegu Connoru Hellebuyckovi
zdroj: ČTK/AP autor: Fred Greenslade

"David je tvořivý a velice chytrý hráč. Má zkušenosti ze zámoří i české extraligy, ve které byl v uplynulé sezoně hodně vidět. Věříme, že svým stylem hry skvěle zapadne do našeho týmu," uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Odchovanec Kadaně debutoval v extralize v sezoně 2015/16 v dresu Chomutova, v roce 2017 odešel do Švédska a poté podepsal smlouvu s Philadelphií, která jej draftovala v roce 2015 v pátém kole jako celkově 128. hráče. Za tři sezony však v NHL odehrál jen sedm zápasů, jinak působil na farmě v AHL.

Na začátku tohoto ročníku se Kaše představil v extralize v barvách Karlových Varů, neboť zámořská sezona začala později. Ve 27 zápasech vstřelil 6 branek a přidal 19 asistencí. V prosinci nastoupil i za reprezentaci na turnaji Channel One Cupu v Moskvě.

"Byli jsme v kontaktu už delší dobu, cítil jsem ze Sparty obrovský zájem. V průběhu sezony jsem se ještě vracel do zámoří, kde jsem chtěl zabojovat o novou smlouvu. Nakonec jsem nedostal od Philadelphie takový prostor a cítil jsem, že pro mě ve Flyers aktuálně není místo. Ve hře bylo prodloužení o rok, ale po debatě s agentem jsem se rozhodl pro Spartu," vysvětlil Kaše s tím, že roli v jeho rozhodování hrály i ambice Sparty.

"Chtěl jsem jít někam, kde mohu bojovat o úspěchy, navíc nás čekají Spengler Cup a Liga mistrů, na které se moc těším," dodal Kaše.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články