Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Chceme to ukončit, zní z Kladna. Zkusíme to zlomit, vzkazují z Jihlavy

Poslední krok bývá nejtěžší, ale hokejisté Kladna ho chtějí udělat už dnes. V baráži o extraligu, která se hraje na čtyři výhry, vedou nad Jihlavou 3:1 na zápasy a nyní mají první mečbol v Chomutově, kde jsou v této sezoně, doma. Utkání můžete sledovat od 17:55 na ČT sport Plus.

Baráž Kladno - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Dukla bude moci opět spoléhat na brankářskou jedničku a jednu z nejdůležitějších postav týmu Maxima Žukova. Ruský gólman sice čtvrté utkání za faul na kladenského útočníka Matěje Berana nedohrál, když obdržel trest na pět minut a do konce utkání, ale další postih od disciplinární komise nedostal.

"Brankář se zákroku dopustil v přerušené hře v reakci na předchozí fyzický kontakt ze strany protihráče. Brankář při něm vystrčil svoji hůl, kterou zasáhl protihráče do oblasti břicha. Uvedeným jednáním se dopustil přestupku, intenzita zákroku však byla nízká a zjevně nemohla ohrozit zdraví protihráče, což dokládá mimo jiné skutečnost, že brankář současně se zásahem hůl upustil," uvedl pověřený člen disciplinární komise Tomáš Jelínek, jenž rozhoduje o prohřešcích během baráže místo jejího předsedy Viktora Ujčíka, který je trenérem Jihlavy.

Přes slibně rozehranou sérii nepodléhají Rytíři přehnanému optimismu. "Je super, že budeme hrát doma. Musíme to urvat co možná nejdříve, protože určitě platí, že ten poslední krok je nejtěžší. Nikdo z nás už se nechce vracet do Jihlavy," prohlásil obránce Marek Baránek.

"Myslím, že to bude pořád stejně těžký boj jako ty předchozí zápasy. Určitě to tam nepojedou odevzdat. Musíme se na to co nejlépe připravit, odpočinout si a hrát alespoň tak, jak jsme hráli dneska. Každý zápas je jiný a může se stát cokoliv. Chceme to ukončit v pondělí v Chomutově," řekl útočník Adam Kubík.

Jihlavští potřebují vymazat z hlav výprask 2:7, který naposledy utrpěli před svými diváky. "Za tím posledním zápasem, který byl pro nás zápas blbec, musí být tlustá čára. Nechceme na to dál myslet. V pondělí jedeme do Chomutova hrát o život. Vůbec si nepřipouštíme, že už by se nehrálo u nás v Jihlavě, budeme se rvát dál. Play-off má kouzlo v tom, že jeden zápas můžeme prohrát takhle, ten další se hraje zase od nuly," uvedl jihlavský trenér Viktor Ujčík.

"Bude to těžké, ale děláme, co můžeme. Třeba to ještě zlomíme. Z naší strany je to o bojovnosti. Není nás moc, dva měsíce hrajeme co třetí den. Nebudeme nic měnit, jdeme prostě bojovat. Může to být náš poslední zápas, nemáme vůbec co ztratit a uvidíme, na co to bude stačit. Chceme vyhrát další duel. A buď se to povede, nebo nepovede," řekl obránce Vlastimil Bilčík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články