Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jihlava vypilovala přesilovky, díky nimž zdolala Kladno. Hráli jsme je s chladnou hlavou, zní z týmu

Hokejisté Jihlavy poprvé v barážové sérii zvládli hru v přesilovkách a poprvé v souboji s Kladnem o extraligu uspěli. V azylu Rytířů v Chomutově Dukla v obou zápasech při vlastní početní výhodě inkasovala a žádnou nevyužila. Doma v třetím duelu zužitkovala dvě početní převahy a navíc se prosadila jednou i při signalizovaném vyloučení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. barážového utkání Jihlava - Kladno

"Soustředili jsme se na to. U nich jsme dva góly (ve vlastní přesilovce) dostali, to bylo zbytečné. Teď jsme dva dali, tak se to otočilo a doufám, že jsme to nějak napravili," řekl útočník Tomáš Havránek, který pomohl k vítězství 5:3 gólem a dvěma asistencemi.

Kladno v úvodu druhé třetiny dvěma góly během 49 sekund otočilo stav na 2:1, ale ve 26. minutě Havránek šikovně zpoza branky zadovkou od mantinelu uvolnil Matěje Zadražila a bylo vyrovnáno. "Jde o to se nesesypat. Ukázali jsme, že když dostaneme gól, tak to nevadí, a dali jsme hnedka góly," prohlásil Havránek.

Do vedení 3:2 poslal Jihlavu v přesilovce Filip Seman a Havránek ve 34. minutě v další početní výhodě zvýšil. Byl rád, že se Dukla v přesilovkách probudila. "Nezměnili jsme asi vůbec nic. Jen jsme se na to začali víc soustředit a trošku jsme to zjednodušili. Začali jsme víc střílet, ono se tam něco vždycky objeví a vyšlo to," podotkl Havránek.

Kladno se poprvé v sérii naopak v přesilovkách neprosadilo. Branka Nicolase Hlavy padla až po vypršení hrací doby na konci druhé třetiny. "Kdyby to bylo 4:4, tak je to jiné. Ale dál jsme vedli a pak jsme to udrželi," řekl Havránek, který ještě v závěru přihrál v power-play Tomáši Čachotskému na gól do prázdné branky.

Zlepšený výkon si oproti prohrám v Chomutově 4:6 a 1:4 pochvaloval také Seman. "Rozhodlo využívání šancí, zlepšená hra v přesilových situacích a obětavost v celém zápase. Bylo důležité, že jsme byli lepší v defenzivní činnosti než v předešlých utkáních," uvedl Seman.

Úspěšné přesilovky připisoval hře s chladnější hlavou. "Líp jsme si to přihráli, dokázali jsme prohodit tu bránící čtveřici, uvolnit se," uvedl. Byl rád, že Kladno nestihlo vyrovnat na 4:4. "Samozřejmě jsme měli strach. Když tam byl gól se sirénou, trošku nervozita byla, naštěstí to bylo po odpískání. Jsem rád, že jsme se nesložili po třetím gólu minutu před koncem druhé třetiny, zvládli jsme vstup do třetí třetiny a nepodepsalo se to na nás. Bylo tam poučení z minulých zápasů," dodal Seman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články