Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslavští hokejisté porazili Chomutov a definitivně se zachránili v extralize

Hokejisté jedenácté Mladé Boleslavi si mohou definitivně oddechnout. Ve 3. kole skupiny o umístění vyhráli na ledě Chomutova 5:2 a zachránili extraligovou účast pro příští sezonu. Piráti mají i přes porážku tři kola před koncem stále náskok devíti bodů před třináctou Jihlavou a stačí jim k jistotě bod či jakékoliv zaváhání Dukly. Mladoboleslavský gólman Jan Růžička pomohl k vítězství 59 úspěšnými zákroky.

Jakub Klepiš
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Chomutov začal aktivně, ale první se radovali hosté, kteří se v páté minutě prosadili ve vlastním oslabení. Z úniku skóroval Pabiška. V polovině úvodního dějství se v situaci dva na dva po Kurkově pokusu dostal k dorážce osmnáctiletý Flynn a radoval se v sedmém utkání v extralize z premiérové branky.

Ve 14. minutě si připsal první gól v nejvyšší soutěži také Volf, který na něj čekal do 28. utkání. Lukeše překvapil střelou z těžkého úhlu a do branky Pirátů se postavil Tadeáš Dvořák. Chomutov se dočkal snížení 37 sekund před koncem úvodního dějství. Při signalizovaném vyloučení Poletín doklepl Vantuchovu přihrávku před odkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav se definitivně zachránila, vyhrála v Chomutově

Piráti i do druhé části vstoupili aktivně, ale Huml při závaru s dorážkou ztroskotal na betonech brankáře Jana Růžičky. Před polovinou druhé třetiny Tadeáš Dvořák dvakrát podržel svůj celek  vychytal Urbana a poté také Klepiše, který se dostal do samostatného úniku. 

O chvíli později Najman fauloval ujíždějícího Šťovíčka, jenž nařízené trestné střílení neproměnil. Piráti měli převahu a tlak, ale hosté odolali. Středočeši potom nevyužili dva brejky dvou na jednoho. Na 4:1 už ale zvýšil 19 sekund před druhou pauzou po průniku Orsava.

Ve 43. minutě při hře čtyř proti čtyřem vykřesal naději pro Chomutov Knot, ale za 71 vteřin vrátil Mladé Boleslavi tříbrankový náskok Klepiš. Po Urbanově přihrávce proměnil přečíslení a Bruslařský klub podruhé v utkání skóroval v oslabení.

Od 48. minuty se museli Piráti bránit v pětiminutovém oslabení po Flemmingově vyloučení. Z tlaku hostů se jim podařilo několikrát ujet, ale nevyzráli na Jana Růžičku. Hosté už pohodlný náskok uhlídali.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:5 (1:3, 0:1, 1:1) Branky a nahrávky: 20. Poletín (Lauko, Vantuch), 43. Knot (Koblasa) - 5. L. Pabiška (Urban, Eminger), 11. Flynn (Kurka, Klepiš), 14. Volf (Najman), 40. Orsava, 45. Klepiš (Urban). Rozhodčí: Bejček, Pražák - Jindra, Gerát. Vyloučení: 4:2, navíc Flemming 5 min. a do konce utkání - Dlapa 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 2913.

Jan Šťastný (Chomutov): "Musíme to vydýchávat, protože utkání byla tragédie. Je to neomluvitelné. Pořád si o tom povídáme, říkáme si, jak bychom měli hrát, protože play out není jednoduchá soutěž. Už je bez motivace, ale je o tom, abychom si důstojně dohráli sezonu. Co jsme předvedli s Mladou Boleslaví, bylo hrůzostrašné. Sice jsme soupeře přestříleli, ale v zakončení a dalších věcech jsme si počínali jako žáci. Jsme strašně zklamaní, chtěli jsme to ukončit, aby byl klid. Nedá se nic dělat, v pátek jedeme do Boleslavi, takže musíme potrénovat, abychom tam uhráli vítězství."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Zápas byl show našeho gólmana, který vychytal neskutečné šance. Jenom jemu můžeme děkovat, že si vezeme tři body. Zažili jsem takové zápasy k druhé strany, kdy jsme soupeře přestříleli a přehráli, ale nedokázali dát gól. V sezoně nás to stálo hodně bodů. Proti Chomutovu jsme to zažili z druhé strany. Jsme hrozně rádi, že to takhle dopadlo, protože máme jistou extraligu pro příští sezonu, takže jsem si všichni velice oddychli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články