Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bičánek si za surový zákrok nezahraje pět zápasů, Koreis dva

Praha - Obránce Radim Bičánek bude v nejbližších pěti zápasech scházet hokejistům Karlových Varů v boji o extraligové body. Disciplinární komise ho potrestala za faul kolenem, jehož se dopustil v nedělním duelu na ledě Mladé Boleslavi na domácího forvarda Dominika Pacovského. Dva zápasy musí nuceně vynechat i brněnský útočník Jakub Koreis. 

Radim Bičánek
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Devětatřicetiletý Bičánek, hráč se zkušenostmi z NHL, zasáhl Pacovského velmi nešetrně v polovině 17. minuty, když se ho forvard Středočechů snažil obejít. Podle komise se dopustil "zřetelného a úmyslného pohybu kolenem proti směru jízdy protihráče". Vzhledem ke způsobu vedení zákroku mohlo být důsledkem i vážné zranění protihráče.

Proto byl udělen poměrně vysoký trest, ačkoliv Pacovský utkání dohrál a Bičánka potrestali sudí přímo na ledě, když ho poslali předčasně do kabin s trestem na pět minut a do konce utkání. Bičánek si tak nezahraje do 11. ledna včetně, chybět bude v soubojích proti Slavii, Třinci, Brnu, Zlínu a Pardubicím.

Třicetiletý Koreis atakoval krátce před koncem nedělního zápasu u hrazení beka Sparty Adama Poláška. Sudí ho nepotrestali, naopak po vzájemném souboji obou hráčů před brankovištěm Pražanů vyloučili velmi přísně za hrubost Poláška.

Podle disciplinární komise se však v prvním případě Koreis provinil proti pravidlům zásahem do oblasti hlavy a krku. "Zákrok nebyl veden jako běžné dohrání souboje, ale hráč při něm ve snaze atakovat protihráče cíleně natáhl ruku, přičemž ho předloktím jednoznačně zasáhl do oblasti hlavy," odůvodnila trest komise. Koreis bude Brnu chybět do 4. ledna včetně a přijde o duely Komety v Pardubicích a doma proti Plzni.

Předseda disciplinárky Karel Holý také potrestal pokutou ve výši 10 procent základní měsíční odměny karlovarského útočníka Davida Hrušky za filmování v nedělním utkání v Mladé Boleslavi. Hruška podle Holého prokazatelně zvýraznil pád a i po přerušení hry předstíral, že byl zasažen do oblasti hlavy a krku a zraněn v obličeji.

Zbývající disciplinární řízení ohledně faulů karlovarských hráčů Tomáše Micky se Stanislavem Balánem a mladoboleslavského Davida Výborného z vypjatého vzájemného souboje disciplinární komise zastavila, podněty byly vyhodnoceny jako neoprávněné.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Karlovy Vary
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články