Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Eliáš se Sýkorou pomohli New Jersey k výhře v LA

Los Angeles - Útočníci Patrik Eliáš a Petr Sýkora se v úterním utkání NHL výraznou měrou zasloužili o vítězství hokejistů New Jersey na ledě Los Angeles 3:0. Eliáš vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně a na další přihrál, Sýkora si připsal dvě asistence. První hvězdou zápasu byl ovšem vyhlášen obránce Dainius Zubrus, autor dvou gólů. Brankář Devils Johan Hedberg zlikvidoval všech 31 střel Králů a vychytal první čisté konto v sezoně a celkově osmnácté v NHL.

Devils přerušili čtyřzápasovou vítěznou šňůru Kings, kteří navíc v posledních třech zápasech ani jednou neinkasovali. V jejich brance však tentokrát nestál Jonathan Quick, jenž třikrát za sebou vychytal čisté konto, ale Jonathan Bernier.

Společně oba gólmani udrželi neprůstřelnost 221 minut a 22 sekund. Ukončil ji až Zubrus, jenž v 34. minutě dorazil do branky nahození Andyho Greena a otevřel skóre. O dvě minuty později zvýšil Eliáš na 2:0, když ranou z kruhu pro vhazování zužitkoval Sýkorovu přihrávku. Za další tři minuty Sýkora vyslal do útočného pásma Zubruse a ten dělovkou překonal Berniera potřetí.

Útočník Martin Havlát i ve třetím zápase po opožděném startu do sezony kvůli problémům s ramenem zaznamenal asistenci a pomohl San Jose k výhře na ledě Nashvillu 3:1. Havlát bodoval i potřetí a Žraloci si připsali třetí vítězství v řadě. Svou normu bod na zápas splnil rodák z Mladé Boleslavi v 15. minutě, kdy jeho střelu ve vlastním oslabení dorazil do branky Logan Couture.

Martin Havlát v dresu San Jose
zdroj: AP autor: Mel Evans

V 54. minutě sice vyrovnal v přesilovce Craig Smith, už o 57 sekund později však vrátil hostům vedení Joe Pavelski, který pak pečetil výhru trefou do prázdné branky při při power play Predators. Žraloci jsou v polovině šestizápasové série na ledě soupeřů a zatím pokaždé vyhráli.

Až v devátém zápase se dočkali prvního vítězství v ročníku hokejisté Columbusu, kteří porazili Detroit 4:1. Premiérovými góly v NHL se pod vítězství podepsali nováčci Ryan Johansen a John Moore, nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen brankář Steve Mason, který pochytal 30 z 31 střel.



Třetí vítězství v řadě po předchozí sérii pěti porážek vybojovali hokejisté Tampy Bay, kteří vyhráli 4:3 na ledě Buffala. Domácí Sabres přitom po dvou a půl minutách vedli už 2:0. Zkušený brankář Mathieu Garon se však dokázal oklepat, ve zbytku utkání zneškodnil 36 z 37 střel a ještě byl vyhlášen první hvězdou večera. Tampa dvaačtyřicetiletého veterána v létě získala jako volného hráče, aby kryl záda týmové jedničce Dwayneu Rolosonovi. Tomu se však zatím nedaří, proto v posledních třech zápasech chytal Garon a Lightning třikrát vyhráli.

Třetí výhru v řadě si připsali také hokejisté Ottawy, kteří vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech v Carolině. Senators v posledních pěti minutách třetí třetiny ztratili dvoubranový náskok, v penaltovém rozstřelu však rozhodl o jejich vítězství Jason Spezza. Nejproduktivnější český hráč v NHL Milan Michálek se tentokrát bodově neprosadil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články