Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Edmonton díky dvěma trefám Hemského zvítězil nad Detroitem

Edmonton - Český hokejový útočník Aleš Hemský přispěl v NHL dvěma góly a jednou asistencí k výhře Edmontonu nad Detroitem 6:5 po samostatných nájezdech. Oilers mohli vyhrát už v základní hrací době, v polovině zápasu vedli 5:1, jenže čtyřbrankový náskok promrhali. Zisk dvou bodů pro domácí tak zařídil až v penaltovém rozstřelu Patrick O'Sullivan.

Edmonton získal čtyřgólový náskok už v 58. sekundě druhé třetiny, kdy Hemský svou druhou trefou v zápase zvyšoval na 4:0. Jenže pak domácí trochu vyklidili pozice. "I když máte takový náskok, musíte se dál snažit útočit. Když přestanete hrát a necháte tak kvalitní tým, jako má Detroit, aby se na vás sesypal, může to dopadnout špatně. A přesně to se nám stalo. Doufám, že jsme se z toho poučili," uvedl O'Sullivan, který byl jediným úspěšným střelcem v nájezdech.

Souboj s nejlepším střelcem NHL Alexandrem Ovečkinem svedl ve čtvrtečním utkání český brankář Ondřej Pavelec a nebude na něj vzpomínat rád. Kanonýr Washingtonu vstřelil brankáři Atlanty dva góly, na další přihrál a zařídil vítězství svého týmu 4:3. Capitals si tak připsali již šestou výhru v řadě. "Dělám jenom svou práci," řekl ke své produktivitě Ovečkin, který letos vstřelil dva góly v jednom zápase už pošesté. Jeho tým má v čele tabulky Jihovýchodní divize už sedmibodový náskok před Tampou.

Lightning ve čtvrtek rovněž nezaváhali, když porazili Ottawu 5:2. První hvězdou zápasu se stal Steven Stamkos, jenž vstřelil dva góly a na další přihrál. "Stává se z něho lídr," řekl trenér Tampy Rick Tocchet o jedničce draftu z roku 2008, která letos v 10 zápasech nastřílela už 9 gólů. "Nechci na něho klást větší tlak, než je potřeba, ovšem na 19 let je opravdu vynikající," dodal.

New Jersey řádí na hřištích soupeřů

Další vítězství, už šesté, na hřišti soupeře ukořistili Ďáblové z New Jersey, kteří porazili Boston 2:1 a ve venkovních zápasech mají stále stoprocentní úspěšnost. Vítězný gól vstřelil 86 sekund před koncem základní hrací doby Dainius Zubrus. Jedním z hlavních hrdinů večera se stal brankář Devils Yann Danis, který v létě přišel jako volný hráč z New Yorku Islanders. Osmadvacetiletý gólman dostal ve čtvrtek poprvé přednost před Martinem Brodeurem a své šance se zhostil skvěle: Předvedl 31 úspěšných zákroků a nestačil pouze na střelu Patrice Bergerona.

Ještě lepší zápasy odchytali ve čtvrtek Ilja Bryzgalov z Phoenixua Pekka Rinne z Nashvillu, kteří si připsali čisté konto. Phoenix díky Bryzgalovovi porazil St. Louis 2:0 a zaznamenal šesté vítězství z posledních osmi zápasů, stejným výsledkem skončil i zápas Nashvillu s Chicagem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články