Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dvacítku přebírá současný asistent u A-týmu. Mlejnek nahradil u juniorské reprezentace Varaďu

Potvrdily se předpoklady a novým trenérem české hokejové dvacítky se stal Karel Mlejnek. Bývalý asistent šéftrenéra svazu Filipa Pešána v Liberci, kouč prvoligového Sokolova a nyní asistent Miloše Říhy u reprezentačního A-týmu nahradil Václava Varaďu, kterému po dvouletém působení u týmu skončila smlouva.

Karel Mlejnek
zdroj: ČT sport

"Důvěry si velmi vážím a práci u juniorské reprezentace vnímám jako obrovský závazek i zodpovědnost," uvedl třiačtyřicetiletý Mlejnek, který je zároveň hlavním koučem a sportovním manažerem prvoligového Sokolova.

"Ve zbývající části sezony zůstává prioritou dospělá reprezentace. Po jejím skončení se ovšem budu naplno věnovat juniorskému výběru a ukončím i trenérské a manažerské působení na klubové úrovni," dodal Mlejnek.

Domácímu šampionátu juniorů se věnoval jeden z dílů Hokej fokus podcastu:

U reprezentačního A-mužstva pracuje Mlejnek druhou sezonu. Po dlouholetém angažmá u mládežnických týmů Karlových Varů působil v letech 2013 až 2016 v týmu Energie jako asistent trenéra a pak se posunul i do role hlavního kouče. Následující dvě sezony byl v Liberci asistentem trenéra Filipa Pešána, současného šéftrenéra a generálního manažera dvacítky.

Třiačtyřicetiletý Varaďa vystřídal v roce 2017 Jakuba Petra, který vedl juniorskou reprezentaci také dva roky. Zároveň s působením u dvacítky Varaďa trénuje i mistrovský Třinec. Loni skončil na světovém juniorském šampionátu ve Vancouveru a Victorii s týmem sedmý a tuto pozici jeho svěřenci zopakovali i letos na domácím mistrovství v Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články