Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Devils díky senzačnímu obratu srovnali sérii s Flyers

Filadelfie (USA) - Hokejisté New Jersey zvítězili ve druhém utkání druhého kola play-off NHL na ledě Philadelphie 4:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Ďáblové rozhodli o triumfu ve třetí třetině, v níž vstřelili všechny čtyři góly, což se jim podařilo vůbec poprvé v historii klubu v play-off.

Utkání Philadelphia - New Jersey
zdroj: AP autor: Alex Brandon

Domácí Flyers přitom vstoupili do utkání skvěle a už po necelých třech minutách vedli zásluhou gólu Matta Reada. Pak ale vyklidili pozice, stáhli se do obranné ulity a Devils začali dobývat branku Ilji Bryzgalova.

Flyers předvedli chabý výkon, ve druhé třetině vyslali jen dvě střely na Martina Brodeura, zatímco hosté vypálili dvanáctkrát. Vyrovnání se ale hráči New Jersey dočkali až ve 44. minutě, kdy se při svém debutu v play-off trefil devatenáctiletý švédský obránce Adam Larsson, který se dostal do sestavy při zranění útočníka Ilji Kovalčuka.

Navzdory absenci ruského kanonýra podali Devils nejlepší ofenzivní výkon v letošním play-off. Vítězný druhý gól vstřelil v 52. minutě David Clarkson, o tři minuty později zvýšil Travis Zajac na 3:1 a čtvrtou branku přidal tři minuty před koncem třetí třetiny Bryce Salvador, když domácí hráli přesilovku a bez brankáře.

Trenér Devils Peter DeBoer:

"Nepřekvapilo mě, že jsme podali mnohem lepší výkon než v prvním utkání. Tam byly jasné objektivní důvody, proč nám chyběla šťáva. Ale věděl jsem, že se z toho dostaneme, i bez Ilji. S absencí klíčových hráčů se potýkáme celou sezonu a jsme na to zvyklí. Opravdu jsem věřil, že dnes odehrajeme skvělý zápas a také se tak stalo."

Z pětice českých hokejistů (Kubina nenastoupil) se do statistik zápasu nezapsal ani jeden, Patrik Eliáš měl však lví podíl na druhém vítězném gólu Ďáblů. V útočném pásmu totiž vypíchl puk Seanu Couturierovi, který už se chystal založit útok Flyers, kotouč se dostal až k volnému Zachu Parisemu před brankou, jehož střelu sice Bryzgalov zastavil, ale na dorážku Clarksona už byl krátký.

Pro Bryzgalova to byla hořká porážka. Ruský gólman předvedl jeden z nejlepších výkonů v play-off, připsal si 31 zákroků a navzdory třem inkasovaným gólům byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. "Chytal výborně. Dlouho držel naše naděje na vítězství, ale bohužel jsme toho nedokázali využít," litoval obránce Kimmo Timonen. "Devils dnes byli lepší, o tom není pochyb. Po první třetině jsme úplně přestali bruslit a to je v play-off konec." Série se nyní přesouvá do New Jersey, kde jsou ve čtvrtek a v neděli na programu zápasy číslo tři a čtyři.

Východní konference - 2. zápasPhiladelphia - New Jersey 1:4 (1:0, 0:0, 0:4)Branky: 3. Read - 44. Larsson, 52. Clarkson, 55. Zajac, 58. Salvador. Střely na branku: 20:35. Diváci: 20.131. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články