Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští hokejisté věnují zpustošeným obcím na Moravě milion korun

Hokejoví reprezentanti, kteří se představili na nedávném mistrovství světa v Rize, se vzdali výrazné části odměn za start na turnaji a rozhodli se je věnovat obcím na jižní Moravě, postiženým přírodní katastrofou. K jejich aktivitě se přidali i členové realizačního týmu a vedení Českého hokeje tak pošle obcím zasaženým čtvrtečním tornádem milion korun.

"Chci poděkovat kapitánovi Janu Kovářovi, který nás dnes ráno kontaktoval s tím, že se hráči vzdají ve prospěch postižených obcí významné části odměn z mistrovství světa a abychom tyto prostředky poslali na jejich účty," uvedl prezident hokejového svazu Tomáš Král. Ještě dopoledne se k iniciativě hráčů připojili i trenéři, další členové realizačního týmu a Český svaz ledního hokeje.

Ničivá bouře s kroupami a tornádem zasáhla jižní Moravu a zejména Břeclavsko a Hodonínsko ve čtvrtek večer. Nejméně pět lidí zemřelo a více než 150 bylo zraněno. Nejvíce postižené jsou obce Týnec, Moravská Nová Ves, Mikulčice, Lužice, Hodonín, Hrušky a Břeclav, také ve Valticích jsou škody prakticky na všech domech i památkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovci pomáhají postiženým tornádem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články