Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Červenka odchází do švýcarského Fribourgu

Praha - Nejproduktivnější hokejista extraligy Roman Červenka bude v příští sezoně oblékat dres Fribourgu. Mistr světa z roku 2010, který v tomto ročníku hrál za Chomutov, podepsal se švýcarským klubem Fribourg-Gottéron roční smlouvu.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Třicetiletý útočník zamířil do kádru extraligového nováčka před začátkem sezony poté, co se rozhodl předčasně ukončit angažmá v Petrohradu. V nejvyšší české soutěži byl nejvýraznější postavou, v základní části si připsal 61 bodů za 23 gólů a 38 asistencí a stal se nejproduktivnějším hráčem extraligy.

V play-off poté Pirátům pomohl k postupu z předkola do čtvrtfinále přes Kometu Brno. V boji o účast v semifinále však Chomutov prohrál s Libercem 0:4 na zápasy. Bezprostředně po pondělním posledním utkání série Červenka potvrdil, že v Česku v další sezoně hrát nebude.

"Nějaké plány už mám, ale zatím je ještě brzy, tak nemá cenu o tom moc mluvit. Ty plány jsou každopádně jiné, než že bych tady zůstal," řekl Červenka. O pár hodin později jeho agent Aleš Volek potvrdil dohodu se švýcarským klubem. "Smlouva je podepsaná," řekl Volek.

Do NHL nikoli. Zatím

Odchovanec pražské Slavie ještě v pondělí večer mluvil o tom, že se rád pokusil prosadit do elitní kanadsko-americké soutěže. "NHL je něco, co by mě lákalo, ale tomu moc nadějí nedávám, i když bych byl rád," prohlásil Červenka, který v sezoně 2012/13 hrál za Calgary.

V ročníku, který výrazně zkrátila výluka, odehrál za Flames 39 utkání s bilancí devíti gólů a osmi asistencí. Po půlroce se ale rozhodl k návratu do Ruska, kde v minulosti oblékal dres Omsku.

I přes dohodu s Fribourgem existuje možnost, že by Červenka do zámoří letos zamířil. "Určitá malá varianta tam je," uvedl Volek. Blíže však podmínky dohody nespecifikoval.

Švýcarský klub v této sezoně postoupil do čtvrtfinále play-off, ve kterém prohrál se Servette Ženeva. Dres Fribourgu dosud oblékal slovenský talent Martin Réway, jenž v průběhu sezony odešel ze Sparty. V příštím ročníku by ale v klubu působit neměl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články