Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bříza odmítl nominaci do volby šéfa svazu, chce se soustředit na přípravu MS 2024

Petr Bříza nebude v sobotu kandidovat na post prezidenta Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). Bývalý brankář, který je v současnosti viceprezidentem hokejového svazu, se chce soustředit na práci v Mezinárodní hokejové federaci (IIHF) a organizaci mistrovství světa v roce 2024. Bříza je šéfem organizačního výboru šampionátu, který budou hostit Praha a Ostrava.

"Avizoval jsem již předem, že neuvažuji o svém zapojení do letošních voleb ČSLH. Vážil jsem si ale silné podpory a vnímal jsem ji vždy s respektem a pokorou. Právě z těchto důvodů jsem požádal ještě o několik dní na rozmyšlenou," uvedl Bříza a poděkoval všem subjektům, které jej na post prezidenta ČSLH navrhly.

Druhý muž českého i světového hokeje od roku 2020 v ČSLH oficiálně zastupuje oblast výkonnostního sportu, i proto ocenil osoby, které se podílejí na rozvoji hokeje na krajských úrovních a v menších klubech.

"Ti všichni jsou zásadně důležitým základem pro budoucí fungování celého systému ledního hokeje v České republice," podotkl Bříza.

Prvním důvodem, proč se rozhodl neusilovat o nahrazení odstupujícího Tomáše Krále, je jeho pozice viceprezidenta IIHF.

"Silně cítím svůj závazek vůči všem členům IIHF vykonávat tuto funkci s plnou odpovědností a nasazením," řekl Bříza.

A vedle toho se chce maximálně soustředit na organizování MS 2024. "Přeji si dosáhnout pro Český hokej podobných ekonomických výsledků jako při mistrovství světa v roce 2015, které bylo absolutně nejúspěšnější v historii všech světových šampionátů," uvedl Bříza a poukázal na současnou složitou situaci ve světě.

"V nejisté době možných nových covidových pandemií i v době aktuální politické, společenské i hospodářské nejistoty je organizace úspěšného mistrovství světa enormně složitou výzvou," prohlásil.

Po Břízově odstoupení zůstalo pět kandidátů, jejich nominace předložily ve stanovené lhůtě oprávněné subjekty. Krále mohou nahradit Otakar Černý, Alois Hadamczik, Dominik Hašek, Bedřich Ščerban nebo Jiří Šlégr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články