Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Blaťák po téměř třech měsících skóroval, a hned dvakrát

Moskva - Obránce Miroslav Blaťák a útočník Petr Vrána se v Kontinentální hokejové lize blýskli dvěma góly. Blaťák se podílel na výhře Ufy nad Novosibirskem 7:4, při níž si dvě asistence připsal v dresu úřadujících šampionů další český bek Jakub Nakládal.

Ufa po Blaťákově přesilovkové brance v 36. minutě vedla už 5:1, ale Novosibirsk zápas ještě zdramatizoval. Hlavní zásluhu na tom měl Alexandr Suglobov, který dal hattrick a v 44. minutě snížil na rozdíl jediné branky. V závěru však Alexandr Radulov a Blaťák svými druhými góly v utkání definitivně rozhodli. Ufa tak napravila předchozí dvě porážky, v Černyševově divizi jí však dál patří až čtvrté místo.

Vrána si při vítězství 6:4 v Nižněkamsku upevnil pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži. V ligové tabulce střelců se s 18 brankami posunul na druhé místo za Romana Červenku z Omsku. Tahoun Avangardu dnes svou bilanci nevylepšil a sibiřský klub podlehl 1:3 Spartaku Moskva.

Vedle Vrány, jenž má na kontě z 35 zápasů 37 kanadských bodů a je celkově čtvrtý v produktivitě KHL, se v dresu Chabarovsku prosadili další Češi. Vítězný gól dal v 51. minutě za stavu 4:4 Martin Růžička, Vránovi přihrál na jednu branku Jakub Petružálek. Porážku Nižněkamsku zmírnil obránce David Nosek, jenž ve čtvrtém utkání po nedávném příchodu z Karlových Varů skóroval podruhé. Chabarovsk díky vítězství vede Černyševovu divizi o tři body před Omskem.

Dva kanadské body zaznamenal i další mistr světa z loňského roku Lukáš Kašpar. Útočník Barysu Astana se dvěma gólovými přihrávkami podepsal pod jasné vítězství 5:1 nad Dynamem Moskva.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články