Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Kouč Čada skončil v Omsku, vrátit se má Summanen

Omsk (Rusko) - Vedení hokejistů Avangardu Omsk odvolalo po nedělní domácí prohře s Čeljabinskem českého trenéra Rostislava Čadu. V klubu po letním odchodu Jaromíra Jágra do Philadelphie působí nadále kanonýr Roman Červenka a obránce Martin Škoula.

Rostislav Čada
zdroj: hckosice.sk

Podle serveru championat.ru se má do Omsku vrátit kontroverzní finský trenér Raimo Summanen. Ten byl v minulé sezoně odvolán před rozhodujícím sedmým čtvrtfinálovým zápasem Avangardu s Magnitogorskem, když měl spory s hráči včetně největší hvězdy Jágra. Předtím přitom dovedl Omsk k vítězství v základní části KHL, mužstvo pak ale v play-off ztroskotalo na Metallurgu.

Sedmapadesátiletý Čada v květnu převzal Avangard poté, co právě se Summanenem klub ze Sibiře neprodloužil smlouvu. Čada se po lukrativní nabídce vyvázal z angažmá u slovenského mistra z Košic a uzavřel s klubem KHL tříletý kontrakt.

Už v říjnu se ale spekulovalo o Čadově možném odvolání. Tehdy údajně hlavně proto, že v úvodních 16 zápasech nedokázali hráči Avangardu pětkrát vstřelit gól, což byl nelichotivý klubový rekord. Omsk prohrál dva z posledních tří zápasů a je aktuálně s 56 body třetí ve Východní konferenci. Má jednobodovou ztrátou na druhý Chabarovsk a třináctibodové manko na vedoucí Čeljabinsk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články