Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bek z naganské party Roman Hamrlík oznámil konec kariéry

Montreal - Hokejový obránce Roman Hamrlík ukončil v 39 letech kariéru. Olympijský vítěz z Nagana se v roce 1992 stal jedničkou draftu a v NHL posléze odehrál 1395 zápasů, ale od konce minulé sezony byl bez angažmá. Zlínský rodák naposledy působil v New Yorku Rangers, kam zamířil v březnu z Washingtonu.

Roman Hamrlík
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Chiasson

Hamrlíka si v roce 1992 vybrala Tampa Bay, jedničkou draftu NHL byl jako první český hokejista v historii. Poté nastupoval za Edmonton, New York Islanders, Calgary, Montreal, Washington a nakonec Rangers.

V základní části NHL odehrál 1395 zápasů, což byl po minulé sezoně český rekord. V tomto ročníku ho překonal Jaromír Jágr. Hamrlík nasbíral 638 bodů za 155 branek a 483 asistencí, v play-off přidal 113 zápasů a 41 bodů (3+38) a třikrát si zahrál v Utkání hvězd. Ke Stanley Cupu měl nejblíže před třemi roky, kdy hrál s Canadiens ve finále Východní konference.

"Vždycky si budu vážit příležitosti hrát v nejlepší lize na světě. Bylo pro mne velkou ctí strávit v ní 20 let, věnovat se hře, kterou miluju, a plnit si hokejové sny," napsal Hamrlík v oficiálním prohlášení.

V dresu české reprezentace se obránce s ofenzivními schopnostmi představil na dvou světových šampionátech a dvou olympijských turnajích. V Naganu 1998 se podílel na historickém českém zlatu. Jeho o rok starší bratr Martin skončil s hokejem v dresu Zlína v dubnu po prohraném finále extraligy s Plzní.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články