Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Zlín rozhodl až v prodloužení, Vsetín je krok od postupu do finále

Zlín po debaklu ve třetím vzájemném utkání nastoupil do čtvrtého duelu s Litoměřicemi o poznání zodpovědněji. Na vyrovnání se ale domácí nadřeli. Hosté v závěrečné dvacetiminutovce výrazně přidali na tempu a vyrovnáním v posledních vteřinách si vynutili prodloužení. V něm si ovšem Berani vítězství nenechali vzít. Jihlava podlehla Vsetínu ve čtvrtém utkání 1:3, stejným poměrem ztrácí i v celé semifinálové sérii. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. semifinále první ligy Zlín – Litoměřice

Druhé venkovní vítězství pro Vsetín

Vsetín vyhrál i druhý venkovní duel a navázal na sobotní vítězství 4:3. Proti Dukle zvítězil podesáté z posledních jedenácti utkání. Pod dnešní úspěch Valachů se podepsal třemi body za dvě branky a jednu asistenci lotyšský útočník Patriks Zabusovs.

Ve dvanácté minutě našel Zabusovs před brankou Štěpána Matějčka, který vyzrál na Adama Berana a otevřel skóre. V čase 17:38 v přesilové hře při vyloučení Adama Hořanského vyrovnal z dorážky Richard Cachnín. Nerozhodný stav vydržel až do 54. minuty, kdy nahození Madse Larsena tečoval za Berana Zabusovs. Stejný hráč zpečetil výsledek 14 sekund před koncem při power-play Jihlavy gólem do prázdné branky.

Zlín po sobotní porážce 1:5 do čtvrtého zápasu vstoupil dobře. V čase 3:58 se protlačil do šance Michal Gago a překonal Oldřicha Cichoně. V 7. minutě po přihrávce Martina Nováka zamířil do odkryté branky Fin Mikko Salmio a zvýšil. Ve třetí třetině ale opět úřadoval litoměřický útočník Filip Kuťák, který v minulém utkání pomohl k úspěchu Stadionu hattrickem.

Po 73 sekundách se po přihrávce Přemysla Svobody trefil z levého kruhu a tři sekundy před koncem při vyloučení Petra Holíka za zdržování hry porušením postupu na vhazování překonal Daniela Hufa při power-play v šesti proti čtyřem střelou z hranice pravého kruhu. V čase 71:23 rozhodl ukrajinský útočník Stanislav Sadovikov, který po střele Pavla Sedláčka dorazil bekhendem puk za Cichoně.

Semifinále play off první hokejové ligy – 4. zápas:

Zlín – Litoměřice 3:2 v prodl. (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)

Branky: 4. Gago, 7. Salmio, 72. Sadovikov – 42. a 60. Kuťák. Rozhodčí: Horák, Kostourek – Pěkný, Peluha. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5094. Stav série: 2:2.

Jihlava – Vsetín 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky: 18. Cachnín – 54. a 60. Zabusovs, 12. Matějček. Rozhodčí: R. Svoboda, Zeliska – Štěpánek, Dědek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 2500. Stav série: 1:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články