Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vsetín se bude muset obejít bez fanoušků, Zlín je na stadion v šestém finále nepustí

Pondělní šesté utkání vypjatého finále první hokejové ligy mezi domácím Zlínem a Vsetínem bude bez fanoušků hostujícího týmu. Vedení zlínského klubu se rozhodlo vzhledem ke stále se zhoršující bezpečnostní situaci neuvolnit pro vsetínské příznivce žádné vstupenky a nevyhradí pro ně sektor. Přímý přenos utkání Zlín – Vsetín sledujte exkluzivně na ČT sport Plus v pondělí od 17:25.

K radikálnímu řešení přiměl klub sobotní incident, při kterém podle představitelů Beranů čtyři desítky osob napadly autobus zlínských hráčů po návratu z pátého duelu, který se hrál ve Vsetíně. Jak uvedl klub na webu, několik lístků pro rodinné příslušníky obdrží pouze kabina hostů.

"Vyhrocenost finálové série dosáhla mezí, které nemají v rámci České republiky porovnání. Regionální derby, které je napínavé, bohužel přitahuje také jedince, pro které je hokej jen záminkou pro protiprávní chování. To se stupňuje v rámci každého utkání a aktuální míra nevraživosti již ohrožuje běžné fanoušky, mezi nimi také děti," konstatoval klub v prohlášení na webu. Zmíněný útok na hráčský autobus, který si podle zlínského klubu spletli chuligáni s fanouškovským, byl poslední kapka.

U zlínského zimního stadionu se v sobotu večer pohybovala skupina fanoušků a podle některých informací šlo o příznivce ostravského Baníku, který hrál v sobotu odpoledne v Uherském Hradišti se Slováckem. To koresponduje i s konstatováním zlínského klubu, že "přitažlivost velkého derby láká ve velké míře také spřátelené fanouškovské skupiny z České republiky a Slovenska".

"Skupinu fanoušků máme zdokumentovanou," řekl ČTK zlínský policejní mluvčí Petr Jaroš. Napadení autobusu ale nebylo nahlášeno. V souvislosti se sobotním zápasem na vsetínském ledě nebyly podle policie závažné problémy. "Evidujeme tři zajištěné osoby a čtyři přestupky," uvedl Jaroš.

Šestý zápas je ve Zlíně na programu v pondělí od 17:30. Berani v něm mohou za stavu 3:2 na zápasy zpečetit postup do baráže o extraligu proti Kladnu, v sobotu první šanci rozhodnout nevyužili, protože prohráli 2:5. Podle Jaroše budou v souvislosti s utkáním připravena stejná opatření jako u předchozích finálových zápasů. Nasazeno bude více než sto policistů. "Budeme reagovat na aktuální vývoj situace," uvedl Jaroš.

Finálová série mezi lokálními rivaly je vypjatá od prvního utkání ve Vsetíně. Mezi fanoušky bylo už během zápasu na stadionu několik konfliktů, po utkání situace eskalovala, při odjezdu zlínských fanoušků někdo rozbil okna autobusu kamenem a policisté zajistili kvůli přestupkům devět osob.

Policie se zabývala také nebezpečným vyhrožováním vsetínskému brankáři Tomášovi Vošvrdovi na sociální síti. Neukázněnými hokejovými fanoušky a incidenty na stadionech se poté zabývala i Bezpečnostní rada Zlínského kraje, příznivce vyzvali ke zklidnění situace hejtman Radim Holiš i oba kluby.

Vsetínský klub teprve rozhodne, jak se zachová v případě prodloužení série do rozhodujícího sedmého duelu, který by se uskutečnil na jeho stadionu ve středu. Jak uvedl na webu, bude otevření sektoru pro hosty konzultovat s policií. Ohledně pondělního utkání vydal svým fanouškům doporučení, že zápas bude přenášen na velkoplošných plátnech ve vybraných vsetínských podnicích.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články