Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Travelling Jagrs zavítali do Kladna a jsou pro něj ochotni udělat první poslední

Přijeli se podívat na místo, kde hokej milují stejně jako v Kanadě. Tři z party dvanácti slavných fanoušků hokejového útočníka Jaromíra Jágra Travelling Jagrs zavítali na duel Kladna s Prostějovem. Na ledě svůj idol neviděli, v průběhu utkání se ho ale nakonec přece jen dočkali.

Tři zástupci Travelling Jagrs v Kladně
zdroj: Twitter/The Travelling Jagrs

Travelling Jagrs, kteří českého útočníka v minulosti provázeli napříč Severní Amerikou při několika zápasech NHL, pocházejí z Alberty. Na startu sezony měli možnost vídat svůj idol doma v dresu Calgary Flames. Nyní na pozvání Rytířů zavítali do Kladna, kam se druhý nejproduktivnější hráč historie NHL na konci ledna vrátil.

"Hodně se nám tady líbí. Hlavně když se chcete bavit, tak to jde kdekoliv. Přijeli jsme, protože Češi milují hokej stejně jako Kanaďani. Jsme velice rádi, že nás klub pozval. Omlouváme se, že nás nepřijelo všech dvanáct, ale věříme, že se sem vrátíme a bude nás příště víc," řekl Trevor Freeman, Dallas Jags.

Spolu s Pittsburgh Jags a Calgary Jags se v Česku zdrží do čtvrtka, takže ještě stihnou v úterý a ve středu dva domácí zápasy čtvrtfinále play-off rovněž s Prostějovem. Doufají, že se Jágra dočkají na ledě.

Ilustrační foto

"Maká víc než kdokoliv jiný a miluje hokej, bude se snažit vrátit ze všech sil. Nejsme zklamaní, že dneska nehraje. Chceme, aby byl fit a byl zpátky na ledě v co nejlepší formě. Uděláme, co je možné, abychom k tomu pomohli, koupíme mu oběd, uděláme mu masáž nebo cokoliv," smál se Freeman se svými parťáky.

Zákrok na Jágra? Hrůzostrašný

Jágra vyřadil ze hry před týdnem v sobotu zákrokem u mantinelu havířovský útočník Marek Sikora. Jágr odstoupil ve třetí minutě, otřesený a s krvavým zraněním v obličeji, a od té doby nehrál. Přestože zákrok nebyl posouzen jako nedovolený, Travelling Jagrs měli v jeho hodnocení jasno.

"Byl to hrůzostrašný zákrok. Byl ve zranitelné pozici. Hráči by měli mít respekt, hlavně k hokejistovi takového kalibru. My jsme zvyklí, že se hraje tvrdě. V Kanadě by na to byla reakce trošku jiná. Tak jsme tady teď my, abychom ho ochránili," vysvětlil Freeman v nadsázce další z důvodů návštěvy.

Ještě než se stihli s Jágrem setkat, byli z návštěvy Kladna nadšení. "Je pro nás největší zážitek, že jsme viděli, odkud pochází. I když nehraje, tak jsme rádi, že jsme to viděli, odkud je tak skvělý hokejista. Když to půjde, budeme rádi, když se s ním někde sejdeme. Ale je důležitější, že vidí, že ho a jeho tým podporujeme," prohlásil Freeman.

Travelling Jagrs se nevzdávají naděje, že Jágrova kariéra v NHL ještě neskočila. "Věříme v to. A jestli ne, tak sem určitě přijdeme my a budeme všichni. Hala je tady pravda trošku odlišná než v NHL, ale je to tu parádní a lidi tady hokej milují," doplnil Freeman.

Kvalita zápasu druhé nejvyšší ligy kanadské fanoušky příjemně překvapila. "Je tam spousta kontaktů a je to rychlé. Je to poslední kolo základní části a vypadá to jako play-off," doplnil Freeman s tím, že si našli s parťáky na ledě náhradního favorita: jen zamířili o číslo výše. "Je to číslo 69," připomněl útočníka Matěje Pekra.

Ve vyprodané hale k sobě také žádají dobrovolníky, kteří je v Jágrových dresech doplní. "Protože jsme jen tři, tak doufáme, že přijdou v dresech ostatních," dodal Freeman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články