Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Spory o hokejovou Duklu: Trestní oznámení i rezignace

Jihlava – Na jihlavské radnici probíhá boj o hokejovou Duklu. Trestní oznámení na neznámého pachatele podal nedávno kvůli hospodaření jihlavský radní za ODS Jan Dršata. Vedení radnice se od jeho kroku distancovalo. Primátor Jaroslav Vymazal (ODS) naopak obvinil Dršatu, že jedná v zájmu tajemné skupiny, jež prý má mít zájem klub, který je v majetku města, oslabit a převzít. Jednatel HC Dukla Bedřich Ščerban i přesto nabídl svou rezignaci.

Dukla Jihlava
zdroj: ČT24

V úterý se bude situací zabývat mimořádná valná hromada HC Dukla. Ščerban uvedl, že považoval za správné nabídnout rezignaci, protože bylo podáno trestní oznámení na společnost, kterou řídí. "Moje nabídka zatím platí, uvidíme po valné hromadě," řekl.

Náměstek primátora pro oblast sportu Rudolf Chloupek (ČSSD) uvedl, že z minulých auditů HC Dukla nevyplynulo žádné podezření na trestný čin nebo manipulaci s účetnictvím. Uvedl, že klub se dostal do problémů kvůli nedobytným pohledávkám asi za 2,5 milionu korun, což zastupitelstvo města koncem minulého roku vyřešilo navýšením základního jmění této společnosti zhruba o 3,5 milionu. Auditor měl při poslední prověrce připomínky ke způsobu vedení zásob v hokejové společnosti. Podle vedení radnice však jednatel prýt yto výtky řešil.

HC Dukla patří k nejslavnějším klubům v historii československého hokeje, nyní hraje druhou nejvyšší soutěž. Město dává klubu ročně pět milionů korun, přispívá také na provoz Horáckého zimního stadionu. Další peníze z městské pokladny plynou na podporu hokejové mládeže. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články