Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

SESTŘIH: Vsetín jde do finále první ligy, Litoměřice k němu nakročily

Vsetín porazil 4:1 Duklu Jihlava a stejným poměrem rozhodl i semifinálovou sérii první ligy. Někdejší extraligový suverén čeká na finálového soupeře, který vzejde ze souboje Litoměřic se Zlínem. Severočeši zvítězili na domácím ledě v pátem zápase 4:1 a jsou krok od postupu. Přímý přenos šestého duelu sledujte ve čtvrtek od 17:25 na ČT sport Plus.

Jihlava po dvou porážkách v domácím azylu v Pelhřimově začala boj o odvrácení konce sezony vedoucí brankou. Po rychlém přechodu do útoku vyslal Šimon Jelínek do úniku Matouše Menšíka, který v čase 3:53 překonal Maxima Žukova. Valaši odpověděli ve 12. minutě jen tři sekundy po skončení přesilové hry. Z levé strany od mantinelu prostřelil Adama Berana obránce Ondřej Smetana.

Devět sekund před koncem první třetiny otočil stav v početní výhodě při vyloučení Tomáše Havránka Ondřej Machala z dorážky po střele Jakuba Tepera. V polovině utkání zvýšil náskok Vsetína v početní výhodě při pobytu Tomáše Čachotského na trestné lavici Lotyš Daniels Berzinš. Ve 44. minutě ještě více uklidnil domácí z dorážky po střele Štěpána Matějčka Pavel Klhůfek.

Litoměřice vykročily za třetím vítězstvím v sérii v 7. minutě, kdy Daniela Hufa překonal střelou z pravého kruhu Jakub Tůma. V čase 23:36 domácí získali dvoubrankový náskok. Pavel Kordule našel zpoza branky Caleho Costu, který u pravé tyče propasíroval puk za zlínského gólmana.

Za 186 sekund se australský útočník prosadil podruhé a po individuální akci střelou z pozice mezi kruhy upravil na 3:0. Ve 43. minutě vykřesal Beranům naději ukrajinský útočník Stanislav Sadovikov, ale necelých pět minut před koncem vrátil domácím tříbrankové vedení Fin Riku Sihvonen.

Výsledky semifinále play-off první hokejové ligy – 5. zápasy:

Vsetín – Jihlava 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky: 12. O. Smetana, 20. O. Machala, 30. D. Berzinš, 45. Klhůfek – 4. Menšík. Rozhodčí: R. Svoboda, Zeliska – Malý, Kráľ. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 3504. Konečný stav série: 4:1.

Litoměřice – Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky: 24. a 27. Costa, 7. J. Tůma, 56. Sihvonen – 43. Sadovikov. Rozhodčí: Petružálek, Mejzlík – Zídek, Maňák. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1750 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články