Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Litoměřice znovu odskočily soupeřům. Třebíč padla v Havířově, Vsetín nestačil na Jihlavu

Litoměřice vyhrály v 36. kole první ligy v Benátkách nad Jizerou 4:2, prodloužily vítěznou šňůru už na 14 utkání a vládnou tabulce o 12 bodů před druhou Třebíčí. Horácká Slavia podlehla na ledě šestnáctého Havířova 1:4. Neuspěl ani třetí Vsetín, který prohrál na ledě čtvrté Jihlavy 4:6.

Matěj Psota z Třebíče
zdroj: hstrebic.cz autor: Markéta Křížová

Litoměřice dostal v 10. minutě do vedení v přesilové hře pěti proti třem Fin Riku Sihvonen a 23. brankou v sezoně si upevnil vedení v čele tabulky střelců. V čase 24:29 zvýšil v další početní výhodě Ondřej Procházka, ale Benátky vrátil na kontakt 84 sekund před koncem druhé třetiny Radek Duda.

V 50. minutě se radovali opět hosté po gólu Josefa Koláčka, domácím však za 37 vteřin opět vykřesal naději Adam Dlouhý. Výhru favorita pečetil šest sekund před koncem při power-play do prázdné branky Martin Procházka. Benátky popáté za sebou prohrály a nezískaly při této sérii ani bod.

Třebíč nepřistoupila kvůli termínové kolizi na žádost Havířova o odložení zápasů kvůli rozsáhlé marodce, na níž mají Slezané devět hráčů. Havířov si tak odložil pouze duel v Sokolově naplánovaný na nadcházející sobotu.

Oslabení domácí ve 29. minutě otevřeli skóre, když se ve druhém utkání po příchodu z ruského celku Dizel Penza z Vyšší ligy prosadil poprvé lotyšský obránce Eduards Hugo Jansons. Na konci druhé třetiny sice vyrovnal Dominik Sklenář, ale poslední dějství patřilo domácím. Ve 48. minutě využil přesilovku Jakub Doktor a o pojistku se postarali z dorážky Konstantin Tjurin a do prázdné branky při power-play opět Jansons. Pro Třebíč to byla pátá prohra z posledních sedmi duelů.

Jihlava dosáhla na sedmou výhru z předchozích devíti utkání. Od poloviny úvodní části sice prohrávala po brance Romana Vlacha, ale do první pauzy stav otočila. V oslabení vyrovnal Tomáš Havránek a pak se prosadil v přesilové hře Josef Skořepa. Ve druhé části nejdříve upravil Peter Lichanec na 3:1, po snížení Luboše Roba vrátil Dukle dvoubrankový náskok Jakub Illéš a ve 47. minutě zajistil Vítězslav Brož týmu z Vysočiny náskok už 5:2. Vlach s Adamem Zemanem ještě závěr zdramatizovali, poslední slovo však měl tři vteřiny před koncem do prázdné branky Filip Seman. Vsetín poprvé v sezoně prohrál dvakrát za sebou.

Pátý Sokolov sice prohrával v Ústí nad Labem, ale nakonec uspěl 3:2 v prodloužení a slavil třetí vítězství za sebou. Slovanu zajistili náskok David Tůma se Štěpánem Havránkem, jenže Baník ve druhé třetině srovnal díky brankám Petra Haška a Tomáše Šmerhy. V čase 64:07 rozhodl František Klejna.

Po sérii tří porážek zvítězil podruhé za sebou Kolín, který po obratu ze stavu 1:4 zdolal doma Vrchlabí 5:4. Už v 16. minutě vedli hosté 3:0 poté, co nejdříve kolínský odchovanec Karel Nedbal využil přesilovou hru a potom skórovali také Ondřej Chrtek a Michal Machač. Ještě v první třetině v početní výhodě sice snížil David Šafránek, ale hostům vrátil ve 25. minutě tříbrankové vedení Ondřej Rohlík. Za 64 sekund se v další přesilovce prosadil domácí Václav Jankovský. Třetí třetinu ovládli hosté díky trefám Matěje Pinkase, Jana Veselého a Jankovského, který svým druhým gólem v utkání v čase 54:31 zajistil Kolínu tři body.

Šumperk po dvou domácích porážkách za sebou na vlastním ledě uspěl a zdolal Přerov 2:1. V 16. minutě využil přesilovku Daniel Spratek a 55 sekund před první pauzou se trefil Denis Kindl. Zubři ve 47. minutě jen snížili díky brance Tomáše Doležala.

Po dvou prohrách při skóre 3:11 se radoval Frýdek-Místek, doma vyhrál nad pražskou Slavií 3:1. Domácí poslal po 62 sekundách hry do vedení Alan Lyszczarczyk. Ve 34. minutě smazal ztrátu Daniel Kružík. Rozhodl úvod závěrečné části: po 24 vteřinách proměnil přesilovku Vít Christov a za 39 sekund se prosadil i Daniel Krenželok. Slavia vyšla naprázdno po třech vítězstvích za sebou.

První hokejová Chance liga - 36. kolo:

Benátky nad Jizerou - Litoměřice 2:4 (0:1, 1:1, 1:2), Havířov - Třebíč 4:1 (0:0, 1:1, 3:0), Jihlava - Vsetín 6:4 (2:1, 2:1, 2:2), Frýdek-Místek - Slavia Praha 3:1 (1:0, 0:1, 2:0), Kolín - Vrchlabí 5:4 (1:3, 1:1, 3:0), Šumperk - Přerov 2:1 (2:0, 0:0, 0:1), Ústí nad Labem - Sokolov 2:3 v prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1), Kadaň - Poruba 0:5 kontumačně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články