Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litoměřice utrpěly debakl v Jihlavě, zaváhal i Vsetín

Vedoucí Litoměřice prohrály v dohrávce 40. kola první ligy na ledě čtvrté Jihlavy vysoko 1:7 a v čele mají stále desetibodový náskok před druhou Třebíčí. Zaváhal i třetí Vsetín, který podlehl v duelu 38. dějství doma Porubě 2:5. Pátý Sokolov v dohrávce 41. kola na vlastním ledě po obratu zdolal Šumperk 3:2.

Litoměřice prohrály třetí z posledních pěti zápasů a připsaly si nejvyšší debakl v sezoně. Dosavadním maximem byla listopadová prohra v Kolíně 1:6. Dukla vyhrála třetí z posledních čtyř duelů. Vedení se sice už po 20 sekundách hry ujali hosté díky Romanu Přikrylovi, ale ve 12. minutě vyrovnal v přesilové hře Josef Skořepa, který po 30 sekundách druhé části také otočil stav.

Ve 27. minutě zvýšil Richard Cachnín, jenž se potom podruhé mezi střelce zapsal v čase 41:43. Za 56 sekund přidal další branku Jakub Illéš, ve 46. minutě se prosadil také Tomáš Havránek a necelé tři minuty před koncem dovršil v další početní výhodě hattrick Skořepa.

Vsetín prohrál teprve podruhé z uplynulých šesti zápasů, přestože dvakrát vedl. V 5. minutě otevřel skóre veterán Radim Kucharczyk a na vyrovnání Michala Vachovce z 25. minuty odpověděl v čase 34:34 Roman Pšurný. Hned za šest sekund ale odpověděl z trestného střílení Kanaďan Samuel Bitten. Ve 44. minutě otočil stav Fin Markus Korkiakoski, za 65 sekund zvýšil ve vlastním oslabení Radim Toman a 118 sekund před koncem zpečetil výhodu při power-play do prázdné branky Pavel Jenyš.

Sokolov počtvrté za sebou vyhrál doma. Baník otevřel skóre ve 3. minutě díky brance Tomáše Janduse, ale v polovině úvodní části v přesilové hře vyrovnal Petr Kratochvíl a v čase 34:24 otočil stav Lukáš Žálčík. V 52. minutě zahájil další obrat Vojtěch Tomi a tři a půl minuty před koncem rozhodl Jaromír Kverka.

Výsledky první hokejové ligy

Dohrávka 38. kola: Vsetín - Poruba 2:5 (1:0, 1:2, 0:3).

Dohrávka 40. kola: Jihlava - Litoměřice 7:1 (1:1, 2:0, 4:0).

Dohrávka 41. kola: Sokolov - Šumperk 3:2 (1:1, 0:1, 2:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články