Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Lídři z Poruby po dlouhé době padli, Kladno bez Jágra na body nedosáhlo

Vedoucí Poruba podlehla v 21. kole první hokejové ligy doma Sokolovu 4:5 v prodloužení a neuspěla poprvé po sérii šesti vítězství. Bodově se na ni dotáhla Jihlava díky vítězství nad poslední Kadaní 6:3. Druhá Dukla má navíc zápas k dobru. Kladno nastoupilo v Havířově bez Jaromíra Jágra, jenž ze středečního duelu proti Vsetínu odstoupil před třetí třetinou, a prohrálo 0:1. Kleslo ze třetího místa na čtvrté za Vrchlabí, které vyhrálo v Litoměřicích 4:3 po samostatných nájezdech.

Hokejová Poruba
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Porubě v 7. minutě získal vedení Fin Markus Korkiakoski a ještě v první třetině zvýšil v přesilové hře Jan Hudeček. Po 114 sekundách v další početní výhodě upravil Lukáš Endál už na 3:0. V polovině utkání sice snížil obránce Jan Pohl, ale na konci druhé části vrátil Ostravanům tříbrankový náskok Petr Kanko.

Baník pak předvedl obrat. Ve 47. minutě jej načal Tomáš Vracovský, v čase 58:49 využil přesilovku Pohl a šest sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal Martin Osmík. Nastavení ukončil po devíti vteřinách Vracovský.

Za Jihlavu stihl mezi 10. a 40. minutou zaznamenat hattrick Jakub Illéš, který se při druhém gólu prosadil i v oslabení. Zařídil vedení 3:1, protože za hosty snížil na 1:2 v přesilovce Jakub Trefný. Kadaň se snažil vrátit do hry Jan Svoboda a po zvýšení Tomáš Jiránka i Jiří Kulich, ale v závěru dvěma góly pečetil výhru favorit Tomáš Harkabus.

Kladno vyšlo naprázdno po pěti zápasech, během nichž čtyřikrát bodovalo naplno a jednou prohrálo po samostatných nájezdech. Ve všech hrál i osmačtyřicetiletý majitel Jágr. Jediný gól v Havířově vstřelil v 35. minutě Vojtěch Doktor. Gólman Aleš Stezka udržel díky 30 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto. Domácí se radovali po šňůře čtyř porážek.

Vrchlabí se sice ujalo v Litoměřicích vedení ve 14. minutě zásluhou Martina Heřmana, ale domácí díky gólům Tomáše Svobody, Davida Jindry a Patrika Miškáře otočili na 3:1. Po přesilovkových trefách beků Tomáše Linharta a Ondřeje Vály si Vrchlabí vynutilo prodloužení a rozhodly až nájezdy, v nichž uspěli jen hostující Patrik Urban a Tomáš Nouza.

Přerov prohrával ve Vsetíně 0:2, když náskok Valachům zařídili Radim Kucharczyk a Roman Vlach, který využil přesilovou hru. Mezi 28. a 39. minutou Zubři obrátili výsledek. Nejdříve se trefil Tomáš Doležal, stav srovnal v početní výhodě Vlastimil Dostálek a vítězný gól dal opět Doležal.

Slavia po středečním odvolání hlavního kouče Martina Štrby i asistenta Jiřího Doležala zabrala pod dočasným vedením sportovního manažera Jiřího Vebera v roli hlavního trenéra a Pavla Kolaříka na pozici asistenta. Ti měli stejné role jako u slavistické juniorky.

Po porážkách doma s Porubou 0:4 a v Sokolově 0:7 si slávisté spravili chuť v Edenu proti Šumperku a vyhráli 9:5. Duel začal kvůli problémům s ledem o 35 minut později a Pražané v první třetině dvakrát prohrávali. Na gól Jana Milfaita odpověděl v početní výhodě Lukáš Buchta, ale Drakům vrátil vedení Petr Kratochvíl.

Slavia poté opanovala druhou třetinu. V 25. minutě nejdříve využil přesilovku pěti proti třem Robin Všetečka, pokračující výhodu proti čtyřem proměnil za 25 sekund Daniel Kružík a v 35. minutě během 38 vteřin skórovali Tomáš Šmerha a opět Kružík.

V poslední třetině odpověděl na Milfaitovo snížení Jaroslav Brož, na dvojnásobnou korekci Daniela Spratka nejdříve David Šteiner a potom v oslabení Jiří Doležal. V 55. minutě dovršil výsledek obránce Adam Sedlák, nová posila Slavie z druholigového Znojma.

Potřetí za sebou vyhrála Třebíč, která zdolala Ústí nad Labem 2:1. Horáckou Slavii dostal do vedení ve 25. minutě 16. gólem v sezoně nejlepší střelec soutěže Ladislav Bittner. Za 84 sekund vyrovnal Michal Trávníček, ale v 34. minutě rozhodl ve vlastním oslabení Martin Štovíček.

Prostějov deklasoval nováčka Kolín 11:3. Pět bodů za dvě branky a tři asistence si připsal Petr Chlán, hattrick a přihrávku měl Dominik Hrníčko a tři góly vstřelil také Petr Mrázek. Frýdek-Místek i díky dvěma trefám Dana Przybyly porazil Benátky nad Jizerou 5:0. Gólman Tomáš Suchánek díky 28 zásahům udržel poprvé v ročníku nulu.

Výsledky 21. kola první hokejové ligy

Slavia Praha - Šumperk 9:5 (1:2, 4:0, 4:3), Třebíč - Ústí nad Labem 2:1 (0:0, 2:1, 0:0), Havířov - Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), Litoměřice - Vrchlabí 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0), Poruba - Sokolov 4:5 v prodl. (2:0, 2:1, 0:3 - 0:1), Frýdek-Místek - Benátky nad Jizerou 5:0 (1:0, 2:0, 2:0), Prostějov - Kolín 11:3 (2:2, 4:0, 5:1), Vsetín - Přerov 2:3 (1:0, 1:3, 0:0), Jihlava - Kadaň 6:3 (2:1, 1:0, 3:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články