Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Klasiky v první lize jsou tady. Jihlava se těší na kladenské hráče z NHL, uvolněný Vsetín hostí Motor

Očekávaný scénář semifinálových sérií se naplnil a nyní se oba souboje rozběhnou. Semifinále první hokejové ligy rozhodne o účastnících baráže o extraligu. Ve hře jsou čtyři kluby s bohatou i úspěšnou minulostí v extralize i hvězdy v dresu Kladna. Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem se s Rytíři představí v Jihlavě, Vsetín hostí Motor České Budějovice.

Sport
zdroj: ČT4

Dvanáctinásobný mistr Jihlava, která loni po roce v extralize sestoupila zpět do druhé nejvyšší soutěže, se bude snažit překazit sen o postupu mezi elitu hrajícímu majiteli Kladna Jágrovi. "Musím říct, že jsem rád, že na sebe narazí dva tradiční kluby. Na zápasy se moc těším, protože Kladno má velmi kvalitní tým a budeme moct na ledě vidět hráče z NHL, což už se třeba do budoucna nemusí podařit," řekl jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Šestinásobný šampion Kladno je od sestupu v roce 2014 v první lize pátou sezonu a tentokrát se snaží o postup v sestavě se sedmačtyřicetiletým druhým nejproduktivnějším hráčem historie NHL Jágrem a Plekancem. "Víceméně jsem s tím počítal, že pokud postoupíme, že budeme hrát s Jihlavou. Suverénně vyhrála základní část, podávala nejstabilnější výkony. Ale my máme taky dost kvalitní tým, budou to šachy. Uvidíme," podotkl Jágr.

Čtvrtfinálovým bojům play-off první ligy se věnoval i nový díl Hokej fokus podcastu:

Rovněž Vsetín má na kontě šest titulů, když vládl extralize nepřetržitě v letech 1995 až 1999 a pak přidal šestý triumf ještě v roce 2001. V semifinále druhé nejvyšší soutěže se Valaši představí poprvé od roku 1994. Tehdy Vsetín postoupil mezi elitu a po sestupu v roce 2007 a krachu se teprve předloni dostal z druhé ligy do první.

"Motor měl dva dny navíc na regeneraci, ale z nás spadl balvan toho, že jsme byli favoritem v té sérii s Prostějovem a chtěli uspět. Dostat se do semifinále bylo naším cílem. Po výborné základní části jsme šli z druhého místa, případné vypadnutí by bylo samozřejmě zklamání. Teď můžeme hrát uvolněněji, jen je třeba rychle zregenerovat a dát se do kupy. Nekončíme a pokusíme se udělat pro úspěch co nejvíce," řekl trenér Vsetína Martin Jenáček.

Českobudějovičtí dobyli jediný titul v roce 1951. O návrat do extraligy usilují od roku 2013, kdy došlo k přestěhování HC Mountfield do Hradce Králové, a to včetně licence.

"Vsetín je útočný tým, který chce hrát s kotoučem. V základní části jsme s nimi hráli čtyři vyrovnané zápasy. Myslím si, že to budou parádní hokeje. Rozhodne několik drobností. Záležet bude i na momentální připravenosti a síle obou týmů. Proti Prostějovu rovněž jako my prostřídali brankáře, takže jejich nasazování může být velice důležitý aspekt," uvedl asistent trenéra Aleš Totter.

"Musíme být také připraveni na speciální formace, kterými nakonec rozhodli čtvrtfinále. Pro nás bude důležité, abychom rozšířili produktivitu na více hráčů a rozložili mezi ně i čas na ledě. Série může být dlouhá," předpověděl Totter.

Série hrané na čtyři vítězné duely skončí nejdříve ve středu 20. března a nejpozději v úterý 26. března. V baráži budou vítězové bojovat o dvě místa v nejvyšší soutěži s Pardubicemi a jedním z dvojice Chomutov, Karlovy Vary.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články