Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Kladno myslí návrat do extraligy vážně. Po Tonovi přichází i Tenkrát a Burger

Kladno - Hokejové Kladno po dvou letech mimo elitu plánuje příští sezonu frontální útok na návrat do extraligy. Po návratu Petra Tona na střed Čech se do Kladna přesunou další veteráni, osmatřicetiletí Petr Tenkrát a Jiří Burger. Klub posílí i Jiří Cetkovský a Matěj Pekr.

Petr Tenkrát (vlevo) s Petrem Tonem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Držitel stříbrné a bronzové medaile z mistrovství světa Tenkrát se do Kladna vrací po jedné sezoně. Odehrál v ní čtyři zápasy za extraligové Brno a poté působil v Ústí nad Labem, jež vyřadilo Rytíře ve čtvrtfinále play-off první ligy.

Děčínský rodák Tenkrát kromě domácí soutěže, v níž hájil barvy Kladna a Sparty, působil během kariéry ve Finsku, kde se stal s Kärpätem Oulu dvakrát mistrem, ve Švédsku, Rusku a na kontě má také 177 zápasů v NHL.

Kladenský rodák Burger se do mateřského klubu vrací po 16 letech. Ve sbírce má mistrovský titul se Vsetínem z roku 2001 a tři finálové účasti s Vítkovicemi, kde hrál téměř patnáct sezon.

"Věk sám o sobě mě absolutně nezajímá. Zajímá mě kondice, um a přístup. Jak Petr Ton, tak Jiří Burger s Petrem Tenkrátem jsou ve všech těchto ohledech na špičkové úrovni. Těší nás, že mají chuť hrát v Kladně. Budou pro nás velkým přínosem," uvedl nový hlavní trenér Kladna Pavel Patera.

Jiným typem hráče je dvaatřicetiletý téměř dvoumetrový Cetkovský, jehož parametry by se měly Kladnu na úzkém kluzišti hodit. "Na naše malé hřiště přesně takové hráče potřebujeme. Měl by se tlačit do brány a předvádět důrazný a pro soupeře nepříjemný hokej," řekl Patera o hráči, jenž si zahrál extraligu v Pardubicích a Mladé Boleslavi.

V minulé sezoně si vyzkoušel i první ligu v Prostějově a třetí nejvyšší soutěž v Trutnově. Osmadvacetiletého Pekra zná Patera ze společného působení v Olomouci. "A myslím, že je dobře znám i na Kladně, proti kterému se vždy uměl prosadit. Počítáme s ním do přesilovek, budeme po něm chtít nějaké góly," dodal olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Ton se vrací do mateřského Kladna, Rytíři hlasí i další posily
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články