Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Daňo: Jen to nebetonujeme, umíme napadat ve správný čas

Dokonalá žabička, povedený únik a gól. Jediný. A stačilo to. Marko Daňo se v play-off tolik neprosazoval, ale teď posunul Třinec krůček od dalšího titulu. Oceláři vedou nad Hradcem Králové v sérii už 3:0. Přímý přenos čtvrtého utkání finálové série vysílá ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 16:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Třinec – Hradec Králové: Daňo – 1:0 (21. min.)

Klíčový gólový moment se zrodil ve 21. minutě, kdy Daňo překonal ze sólového úniku brankáře Matěje Machovského bekhendovou kličkou.

"Soustředil jsem se, aby mě nedojel bek a abych puk zvedl nad beton a ne do lapačky. Jsem rád, že se to podařilo a že šlo o vítězný gól," uvedl Daňo.

Do sóla jej vyslal Aron Chmielewski. Puk po jeho přihrávce spadl Daňovi mezi dva obránce před útočnou modrou čárou přesně na čepel do jízdy.

"Křičel jsem mu, ať to dá o mantinel, ale rozhodl se hodit mi puk středem. Na chvíli jsem ho ztratil, ale hokejku jsem dal na led a přistál mi na bekhendu. Potom jsem už šlapal a snažil se utéct bekovi. Jsem rád, že mě nedobruslil, že jsem si dokázal puk zakrýt a že moje zakončení konečně propadlo za brankáře," popsal Daňo vítězný gól.

Daňo nasázel v základní části nejvíce gólů, ale v play-off se i přes střeleckou aktivitu trápil. Do tohoto zápasu skóroval jen jednou, když zpečetil proti Spartě výhru gólem do prázdné branky.

"I ten do prázdné je gól," rozesmál se Daňo. "Těší mě, že mi to tam v tak extrémně důležitém zápase konečně padlo a mohl jsem družstvu pomoci i takovým způsobem. Jsem za to vděčný," konstatoval.

Třinci stačil k vítězství jeden gól. "Každý víme, co máme dělat. Systém máme dlouhé roky zažitý a noví kluci jej pochytili velmi dobře. Umíme to dobře korigovat. Jsme aktivní, když potřebujeme. Když vedeme, umíme se stáhnout. Nemůžeme ale celý zápas stát jen ve středním pásmu. Je tam balanc mezi tím, kdy napadat a kdy se stáhnout. Všichni opět odvedli super práci, udržet čisté konto bylo klíčové," pokračoval.

Hra, která funguje

Daňo uznal, že hra Třince může být pro soupeře frustrující. "My se v tom ale cítíme velmi dobře. Jak jsem řekl, není to tak, že to zabetonujeme, ale umíme i napadat. Ve správný čas. Umíme rozlišovat, kdy se stáhnout a kdy napadat, proto je pro soupeře náročné na to reagovat," vysvětlil.

Třinec může sérii uzavřít už v neděli. "Určitě to bude náročné, už nemají co ztratit," podotkl Daňo. Doplnil, že extrémně náročný byl i třetí duel. "Když budeme ale hrát stejně jako dnes, možná s lepším začátkem, který nebyl úplně ideální, tak věřím, že máme šanci na úspěch," zamýšlel se slovenský útočník.

Dosud v české hokejové extralize neotočil žádný tým sérii z 0:3. "Na to vůbec nebudeme myslet. Je před námi čtvrtý zápas a uděláme vše pro to, abychom ho zvládli. Půjdeme do utkání s pokorou, čistou hlavou a dobrým nastavením. Opět je potřeba hrát obětavě celý zápas. Věřím, že když podáme takhle skvělý týmový výkon, tak máme šanci to už příště ukončit," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články