Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Výsledek druhého semifinále mezi Plzní a Zubřím je zrušen

Vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek druhého zápasu semifinále play-off. Zubří v něm po prodloužení porazilo Plzeň 26:24, podle řídicího orgánu ale rozhodčí chybně neuznali sekundu před koncem regulérní gól Plzně a prodloužení se tudíž vůbec nemělo hrát. Série bude na západě Čech 5. a 6. května pokračovat za stavu 1:0, anulované druhé utkání se případně v Zubří odehraje jako rozhodující pátý duel 9. května.

Utkání Dukla - Zubří
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Plzeň po sporné porážce podala proti výsledku námitku s tím, že navrhuje uznat branku v závěru základní hrací doby a změnit výsledek, případně zápas anulovat a opakovat jej. Zároveň požadovala zrušení osobních trestů udělených během prodloužení.

Řídicí orgán soutěže vyslechl rozhodčí a delegáta zápasu, prostudoval zápis o utkání, zprávu delegáta a videozáznam a rozhodl zrušit výsledek. Osobní tresty z prodloužení ponechal.

"Videozáznam utkání potvrzuje, že míč vystřelený hráčem Plzně přímo z volného hodu přešel brankovou čáru v čase 29:59, tedy velmi těsně před skončením hrací doby utkání podle oficiální časomíry v hale. Závěrečný časový signál je na záznamu také zřetelný a byl dán od stolku správně v čase 30:00. Rozhodčí však po konzultaci s delegátkou utkání branku neuznali a utkání pokračovalo prodloužením," stojí v prohlášení řídicího orgánu.

"Přestože videozáznam prokazuje, že míč byl za brankovou čarou před koncem hrací doby, nemůže podle pravidel řídicí orgán soutěže ani žádný jiný orgán svazu změnit rozhodnutí rozhodčích učiněné na základě jejich vlastního pozorování skutečnosti. Není možné dodatečně prohlásit za platnou branku, kterou rozhodčí během utkání výslovně neuznali," vysvětlilo vedení soutěže, proč nemohlo výsledek změnit ve prospěch Plzně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články