Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Spoluhráčky z klubu mi fandí víc než Švédkám, směje se brankářka Kudláčková z Kristianstadu

Zvyká si na novou pozici brankářské jedničky pro velký šampionát a hned na úvod má jasnou motivaci. Zápas českých házenkářek v základní skupině evropského šampionátu proti Švédsku bude pro brankářku Petru Kudláčkovou speciální. Šestadvacetiletá gólmanka už přes dva roky chytá v zemi severského soupeře za Kristianstad a má obrovskou motivaci nad favoritem zvítězit.

Reprezentační brankářka Petra Kudláčková
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Mám velkou motivaci. Věřím si na ně a věřila jsem si na ně už v březnu. Věřím nám a chci je porazit fakt hodně. Ale to chci každého a vždy," říká Kudláčková z Herningu.

Se Švédskem měl český tým hrát už v březnu dvojzápas kvalifikace, ale kvůli koronaviru byly duely zrušeny. "Nejen že je to pro mě speciální utkání, ale specifický je vůbec celý šampionát. Těším se na zápas se Švédskem velice. Těšila jsem už v březnu, že s nimi budeme hrát. To nakonec nevyšlo, takže si to dáme teď na Euru," prohlásila bývalá brankářka Slavie.

Se Švédkami se nehecovala. "Já ve švédském týmu mám jen protihráčky, žádné spoluhráčky. V klubu mi paradoxně pár spoluhráček řeklo, že nám budou dokonce fandit víc než švédskému výběru. Drží mi palce, asi mě mají raději než krajanky," smála se Kudláčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Hala je parádní, bohužel ale prázdná, říká před startem ME kouč Bašný

Švédské hráčky dobře zná, stejně jako ony ji. "Řekla bych, že to asi bude spíš moje výhoda. Ne proti všem, ale proti některým jsem už letos nastoupila. Ony to v hlavě asi nebudou mít jako já, že když na mě bude skákat levé křídlo, tak já si řeknu: Jo, tebe znám. Ony v tu chvíli o tom tak nepřemýšlí. Ve finále to třeba vůbec moje výhoda nebude, ale já s tím pracuji tak, že to pro mě výhoda bude," uvedla Kudláčková.

Při zranění opory Lucie Satrapové bude na šampionátu jedničkou. "Pro mě to určitě bude jiné. Do zápasů jsem většinou zaskakovala za Lucku v podstatě jen, když něco hořelo. Buď to zkusíš uhasit, nebo neuhasíš. Teď to asi bude hašení od první minuty," žertovala. "Ba ne. Bude to velké v tom, že to bude jiné. Do šampionátu vstupuji v úplně jiné pozici, než to bylo na předchozích," řekla a dodala, že je připravena odchytat celých 60 minut.

Švédky by podle ní mohly být papírově nejhratelnějším soupeřem v základní skupině. Dalšími protivníky jsou Rusko a Španělsko. "Nerada bych to nějak zakřikovala, ale na papíře se to tak asi jeví. Kdybych někoho musela vybrat, tak by to byly Švédky," řekla Kudláčková.

"Tím, že je to první zápas, mohli jsme se na něj plně koncentrovat po celý týden. Pro mě bylo možná specifické to, že jsem mohla zčíhnout švédská média a nakouknout i do druhého tábora. Ale jinak byla příprava úplně standardní," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články