Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia zakončila házenkářský rok výhrou nad Plzní

Házenkářky Slavie Praha zvítězily v posledním interligovém utkání tohoto kalendářního roku 26:23 nad Plzní a upevnily si druhé místo. Duel týmů z opačných konců tabulky byl také soubojem tří sester Galuškových, z kterého vyšla nejlépe Veronika v dresu favorizovaných Pražanek.

zdroj: ČT4 autor: Hájek Ondřej

Na výhře se reprezentační spojka podílela sedmi góly a byla nejlepší střelkyní zápasu. Statistiky plzeňského týmu, kterému bez vítězství a s jediným bodem na kontě patří předposlední místo, vedly s pěti brankami Linda Galušková společně s Andreou Vlachovou. Dominika Galušková přidala za poražené dvě proměněné sedmičky.

Slávistky sice v prvním poločase vedly až o šest branek, ale soupeř postupně vyrovnal a mohl doufat, že favoritovi vrátí zářijovou těsnou, jednogólovou domácí porážku. Pražanky ale obrat nepřipustily a vrátily se na vítěznou vlnu po předchozí prohře s Olomoucí. Vyhrály posedmé z posledních osmi zápasů, porazit je dosud dokázal už jen Most, který vstoupí do nového roku se stoprocentní bilancí a čtyřbodovým náskokem.

Výsledky 18. kola interligy házenkářek

Slavia Praha - Plzeň 26:23 (15:11)
Nejvíce branek: V. Galušková 7/2, Míšová 6, Fryčáková a Novotná po 4 - Vlachová a L. Galušková po 5, Franzová 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články