Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

S odvahou a týmovostí. Na Francii nemáme speciální taktiku, prozradil Kubeš

Dauhá – Už zítra naskočí do mistrovství světa česká házenkářská reprezentace. V cestě bude stát silná Francie. Trenér Daniel Kubeš se svými svěřenci piluje především souhru. Žádnou speciální taktiku na úvodní utkání nepřipravuje. Případná absence opory týmu Filipa Jíchy kouče mrzí, ale věří, že to týmem na startu šampionátu neotřese. Přímý přenos utkání vysílá ČT sport a náš web zítra od 18:45.

Zítra vás čeká Francie, jak na ně?

S odvahou. Nemáme na ně žádnou speciální taktiku, musíme se prostě posunout jako tým a zlepšit se v činnostech, na kterých pracujeme. Pokud se nám to podaří, my jako trenéři budeme spokojeni.

Otřese případná absence Filipa Jíchy v utkání s Francií českým týmem?

Neotřese. Je to sice oslabení, ale na každém MS se někdo zraní či onemocní. Je to škoda, že nás to potkalo v tom prvním zápase a je to zrovna Filip, ale budou určitě i další výpadky, takže to je v zásadě normální.

Před osmi lety jste hrál na MS, nyní jste na stejném turnaji jako trenér. Jak si to užíváte?

Stejně. Je to pro mě náročnější mimo ten čas, kdy jsme v hale. Věcí, kterých musíme s Honzou (Filipem, pozn. red.) zpracovat je spousta, ale užívám si to. Je to svátek v životě házenkáře a v životě českého házenkáře ještě větší.

Na co nejvíce jste se včera a dnes v trénincích zaměřovali?

Na zlepšení souhry, ať už v obraně, tak v útoku, v protiútoku. Vytyčili jsme si s Jendou takovou cestu a po ní prostě jdeme. Teď jsme někde na začátku a chceme se každý den posunout o kousek dál blíž k cíli.

Jak na vás zatím Katar působí?

Jednou jsem tu už byl, očekával jsem, jak to tu funguje. Je to země neomezených možností. Je vidět, že tady je hodně peněz, ale to není všechno. Lidský faktor tady hraje velkou roli a malinko to občas skřípe. Očekával jsem to, takže to není až takové překvapení.

Je nám líto, video expirovalo.
Lékař Holub: Jíchu radši pošetříme na další zápasy
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články