Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Poruba v Ankaře téměř promarnila devítibrankový náskok. Most se s Ligou mistryň loučí se ctí

Premiéra v Lize mistryň skončila pro házenkářky Mostu už v základní skupině. V závěrečném šestém kole prohrály na palubovce obhájce trofeje a pětinásobného vítěze Györu 29:35 a po Novém roce budou pokračovat v Poháru EHF. Postup do osmifinále naopak ve Vyzývacím poháru slavila Poruba. Tým z Ostravy sice v Ankaře prohrál 18:26, ale protože první zápas před týdnem vyhrál 34:25, byl o jeden gól ve dvojutkání 3. kola úspěšnější.

Dominika Zachová z Mostu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Mostecké házenkářky skončily při premiérové účasti v Lize mistryň na posledním místě v základní skupině D a po Novém roce budou pokračovat v Poháru EHF. V závěrečném šestém kole prohrály na palubovce obhájce trofeje a pětinásobného vítěze Györu 29:35.

Reprezentantka Jana Knedlíková vstřelila ve vítězném týmu dvě branky. České mistryně musely po předchozí domácí prohře se slovinským Krimem v Maďarsku bodovat, ale favorizovaný Györ byl nad jejich síly. Úvod sice Mostu vyšel, avšak domácí celek otočil stav na 10:6 a náskok pak už bez větších potíží kontroloval.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Tancoše získaly v Lize mistryň tři body za úvodní výhru ve Slovinsku a domácí remízu se švédským Sävehofem.

S Györem doma prohrály o 25 branek, v odvetě dokázaly držet krok. "Most se dnes prezentoval velmi dobrou, chytrou hrou," řekl na tiskové konferenci kouč vítězek Gábor Danyi. Spokojení byli i mostečtí trenéři.

"Předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Obzvlášť v první půli jsme se soupeřem drželi krok a poločasové skóre 22:18 nám umožnilo pokračovat ve své hře i ve druhé půli. Spokojeni jsme i s tím, že jsme udělali méně technických chyb a padlo dost branek," řekl asistent Ondřej Václavek.


Silvie Polášková
zdroj: Facebook - Sokol Poruba autor: Facebook - Sokol Poruba

Poruba si střetnutí zdramatizovala

Ankara na domácí půdě vedla od první minuty a postupně likvidovala zdánlivě nedostižné devítigólové manko z úvodního duelu. Sokol prohrál první poločas 10:16, a i když po přestávce ztrátu zredukoval, domácí hráčky opět začaly skóre navyšovat.

V 58. minutě se Turkyně dokonce dostaly do vedení 25:16 a výsledek dvojutkání srovnaly. Po time outu trenéra Dušana Daniše ale góly Silvie Poláškové a Elišky Desortové přinesly do porubských řad trochu klidu a druhý nejlepší český tým interligové tabulky postup mezi nejlepších 16 týmů uhájil.

Ostravanky svého soupeře poznají už při úterním losu. Čtvrtfinále na dva zápasy je pak na programu na začátku února 2020.

Vyzývací pohár házenkářek - 3. kolo, odveta:

Ankara Yenimahalle - Sokol Poruba 26:18 (16:10)
Nejvíce branek: Göktepeová 11, Gülecyüzová 8 - Polášková 6, Desortová 5, Šmidáková a Smetková po 3. První zápas 25:34, postoupila Poruba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články