Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzeň si opět zahraje o titul, v semifinále vyřadila Zubří

Počtvrté za sebou se do finále extraligy probojovali házenkáři Plzně. Ve čtvrtém semifinálovém utkání porazili nejlepší celek základní části Zubří 28:25 a dramatickou sérii opanovali 3:1. O nejcennější trofej se utkají s Karvinou, které stačily k vyřazení Lovosic tři zápasy.

Plzeňští házenkáři
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

V obou zápasech v Zubří rozhodlo až prodloužení a druhé střetnutí se dokonce dohrávalo až u jednacího stolu. Plzeň během týdne neuspěla s protesty a její původně anulovaná porážka nakonec po odvolání zůstala v platnosti. Třetí utkání pak Západočeši vyhráli před vlastními příznivci o dvě branky.

Tentokrát vyšel Plzni závěr první půle, ale hosté šestibrankovou ztrátu dokázali zkorigovat a po změně stran stáhli až na 17:19. Douda a Klíma však následně neproměnili sedmimetrové hody a domácí měli záhy šestigólový náskok zpět.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Plzně přejeli Zubří a postoupili do extraligového finále

Postup už jim nevzala ani Polozova červená karta v 54. minutě. "Větší bojovnost, touha po vítězství, trpělivost, lepší brankáři a výborná obrana," vypočítal trenér Michal Tonar starší, co rozhodlo o postupu jeho svěřenců. "Myslím, že dnes jsme byli lepším týmem. Malinko škoda konce, nicméně tam už jsme věděli, že náskok šesti branek je velký. Kluci plnili taktiku přesně tak, jak jsme chtěli," dodal plzeňský kouč.

Plzni přitom chyběl Milan Ivančev, srbská spojka měla distanc kvůli červeným kartám. "Měl jsem z toho obavy, ale kluci věděli, o co jde. Že jsme ztratili kvalitní spojku a všichni ostatní musí přidat. A stalo se. Hlavně v obraně bude výtek velice málo," řekl Tonar. Nejlepším střelcem vítězů byl se sedmi brankami jeho syn Michal, zuberský Douda se trefil osmkrát.

Plzeň bude usilovat o sedmý extraligový triumf, loni se musela sklonit před Duklou Praha. Karviná je ve finále poprvé od roku 2010, kdy získala desátý mistrovský titul.

Finálová série začne o příštím víkendu v Karviné. "Asi to bude těžší soupeř než Zubří, je to finále. Ale už ve čtvrtfinále jsme říkali, že s Duklou to bude náročné, a dokázali jsme to ubojovat. To samé se Zubřím, bylo velice silné a zase jsme to zvládli. Věřím, že se s Karvinou porveme o zlato," zakončil plzeňský trenér.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů - 4. zápas:

Plzeň - Zubří 28:25 (17:13) Nejvíce branek: M. Tonar 7/1, Stehlík 5, Šafránek, Chmelík a Šafář po 3 - Douda 8/2, Klíma 5, Šustáček a Pich po 3.
Konečný stav série: 3:1. Plzeň bude hrát o titul s Karvinou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články