Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obraty Plzně i Lovosic. Talent udržel čelo házenkářské extraligy

Nečekané obraty museli předvést favorité v 15. kole extraligy házenkářů. Plzeň se po prohraném prvním poločase v Brně zvetila a zvítězila těsně 25:23. Po šestém zisku v řadě si tak pojistil Talent vedení tabulky před Lovosicemi. Ty také až zásluhou druhé půle utkání dokázaly porazit slovenského mistra z Prešova 28:26. A na Plzeň stále ztrácí dva body.

Prešov po předchozí remíze v Kopřivnici odvolal trenéra Radoslava Antla a nahradil ho Markem Gernátem, jenž sledoval povedený první poločas v podání svých svěřenců. Tatran úvodní část vyhrál 16:12 a byl na cestě za bodovým ziskem, domácí však čtrnáctigólovým střelcem Jaroslavem Trkovským výsledek otočili. V poslední desetiminutovce tým trenéra Romana Jelínka povolil soupeři pouze jeden gól a oslavil třináctou výhru v sezoně.

V druhém nedělním duelu se střetli sousedi v tabulce Frýdek-Místek a Dukla. Pražané se po vítězství 32:28 bodově dotáhli na čtvrtý Prešov a páté Zubří.

Plzeň v Brně musela otáčet

Plzeňští vicemistři museli o výhru v Králově Poli tvrdě bojovat. Domácí nad favoritem v prvním poločase vedli až o čtyři branky, do kabin šli s vedením 14:13 a ani poté, co hosté skóre otočili, jim nedovolili odskočit. Svěřenci trenéra Petra Štochla si už v koncovce malý náskok pohlídali a vyhráli čtrnáctý z patnácti zápasů extraligové sezony.

O překvapení se v dopoledním utkání postarali hráči předposledních Maloměřic jednoznačným vítězstvím 34:29 nad Zubřím, které před měsícem jako jediné v sezoně dokázalo Plzeň obrat o body. K teprve třetí výhře brněnského týmu v ročníku přispěl patnácti góly Libor Horut, v dresu poražených skóroval jedenáctkrát Tomáš Mičkal.

Chance extraliga házenkářů – 15. kolo:

Maloměřice–Zubří 34:29 (16:10)
Nejvíce branek: Horut 15/6, Ipser 5, Svoboda, Krošík a Hniličan po 3 – Mičkal 11/1, Palát 5, Přikryl 4.

KP Brno – Talent tým Plzeňského kraje 23:25 (14:13)
Nejvíce branek: Kocich 6, Stein a Zahradníček po 4 – Režnický 7, Terzič 4, Douda, Bláha a Stehlík po 3.

Nové Veselí – Jičín 27:25 (16:11)
Nejvíce branek: Gregorovič 7, Flajsar 5, Bartůněk 4, Hajko 4/3 – A. Dolejší 8/2, Hlava 3, Matouš 3/1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články