Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkářské mistryně z Mostu tápou, odnesl to polský kouč Struzik

U házenkářek Mostu, dlouhodobě nejlepšího českého klubu, kvůli špatným výsledkům v minulých zápasech předčasně skončil trenér Adrian Struzik. Do konce sezony povedou Černé anděly Jiří Tancoš a Jiří Hanus, kteří už v minulosti u týmu působili a v posledních letech se v klubu věnovali mládeži.

Polský trenér Struzik vedl Most od začátku minulé sezony, kdy vystřídal právě Tancoše. České mistryně aktuálně nevyhrály dva interligové zápasy za sebou: v říjnu před reprezentační přestávkou podlehly Dunajské Stredě a v neděli zachránily až poslední akcí remízu s Olomoucí. V Lize mistryň prohrál Baník všech šest dosavadních utkání, většinu z nich rozdílem třídy.

Vedení klubu oznámilo, že spolupráci se Struzikem ukončilo po vzájemné dohodě. "Nebylo to snadné rozhodnutí, jsme uprostřed velmi náročné sezony, ale s ohledem na aktuální výsledky družstva jsme k němu museli přistoupit. Velmi si vážíme práce, kterou v klubu Adrian Struzik odvedl, bohužel v posledních několika měsících byla znát na výkonech týmu určitá stagnace a výsledky i v zápasech, ve kterých bychom měli jasně dominovat, zůstávaly za očekáváním," uvedla jednatelka Kateřina Poláková.

Nyní padesátiletý Tancoš trénoval Most v letech 2019-2021 a pod jeho vedením si Černí andělé poprvé zahráli Ligu mistrů. O dva roky starší Hanus je nejdéle působícím trenérem v klubu, jako asistent byl už u triumfu Baníku ve Vyzývacím poháru před deseti lety.

"Máme nejvyšší cíle a nechceme od nich v žádném případě ustupovat. Nový impulz by nám měl pomoci všechny priority sezony naplnit. Tedy obhájit mistrovský titul, získat Český pohár a důstojným způsobem se prezentovat v Lize mistryň," řekla Poláková. V neděli se Most s novým trenérským duem představí na hřišti Poruby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články