Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nečekané tažení Slovinců na ME pokračuje. Poradili si také s Islandem

Překvapivě úspěšné tažení slovinských házenkářů evropským šampionátem nepřerušil ani Island, který jim na úvod druhé čtvrtfinálové skupiny podlehl 27:30. Osmý tým předloňského ME vyhrál i čtvrtý zápas na turnaji a míří za postupem do semifinále. V něm byl na Euru zatím pouze jednou, když v roce 2004 na domácí půdě vybojoval stříbrné medaile.

Slovinský házenkář Blaž Janc
zdroj: ČTK/AP/ autor: Bjorn Larsson Rosvall

Slovince vede od úspěchu k úspěchu švédský trenér Ljubomir Vranjes, jenž mužstvo převzal teprve před měsícem. Šestačtyřicetiletý rodák z Göteborgu jako hráč získal tři evropské tituly a jedno světové zlato.

V minulosti už trénoval srbskou a maďarskou reprezentaci. Nyní vede souběžně se slovinským výběrem švédský IFK Kristianstad. V základní skupině s novými svěřenci vyzrál i na národní tým své rodné země.

Stoprocentní bilanci si drží také jeden z favoritů Norsko. Vicemistři světa porazili Maďarsko 36:29 a vévodí tabulce právě před Slovinskem. Norové vedli po osmnácti minutách už 15:5 - sedmi góly se podílela na jednoznačném vítězství hlavní hvězda Sander Sagosen.

Kromě Slovinců překvapují nadále i Portugalci, kteří hrají na ME po čtrnácti letech. Spolupořadatele turnaje Švédy deklasovali 35:25 a obhájci stříbrných medailí jsou na pokraji vyřazení. Portugalci jsou v tabulce třetí.

Výsledky čtvrtfinálové skupiny mistrovství Evropy házenkářů

Čtvrtfinálová skupina II (Malmö):

Slovinsko - Island 30:27 (15:14)
Norsko - Maďarsko 36:29 (20:12)
Portugalsko - Švédsko 35:25 (15:12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články