Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Jícha je druhým nejlepším házenkářem světa

Kolín nad Rýnem (Německo) - Nejlepší házenkář světa roku 2010 Filip Jícha skončil v anketě Mezinárodní házenkářské federace (IHF) za minulý rok druhý. Českou hvězdu vystřídal na pomyslném trůnu Dán Mikkel Hansen, mezi ženami byla oceněna Norka Heidi Lökeová.

Filip Jícha
zdroj: EPA

Tahoun letošních mistrů Evropy Hansen vyhrál prestižní anketu jako první Dán v historii. Od expertů IHF, fanoušků a zástupců médií dostal 31 procent hlasů a druhého Jíchu porazil o 10 procent. Další místa obsadilo francouzské trio Nikola Karabatic, Luc Abalo (oba 19 procent) a Thierry Omeyer (10 procent).

Čtyřiadvacetiletý Hansen vedle triumfu na lednovém ME, k němuž přispěl devíti góly ve finále proti domácímu Srbsku, získal v minulém roce také double za triumf v lize a poháru se svým týmem AG Kodaň.

Devětadvacetiletá Lökeová z Györu, jež dostala 28 procent hlasů, vyhrála za uplynulý rok téměř vše. S bývalým klubem Larvik se stala norskou mistryní, vyhrála domácí pohár i Ligu mistrů, v barvách národního týmu zase slavila titul mistryně světa. Druhá skončila Francouzka Alison Pineauová (22 procent) a třetí další Norka Katrine Lundeová-Haraldsenová (20 procent).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články