Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Hráči do toho dali vše, je to skvělý pocit, uvedl Kubeš

Nečekaný úspěch českých házenkářů na evropském šampionátu se ani nesnil jednomu z trenérů Danielu Kubešovi. V zápase proti Slovinsku jeho svěřenci dokonce sahali po uchování nadějí na semifinále, ale se závěrečnými sekundami Češi nedokázali strhnout výhru na svou stranu a remízový výsledek 26:26 je tak odsunul k souboji o páté místo s domácí reprezentací Chorvatska.

Daniel Kubeš
zdroj: Reuters autor: Antonio Bronic

"Kdyby mi někdo řekl, že postoupíme ze skupiny a v poslední sekundě budeme mít šanci hrát o semifinále, tak si myslím, že se zbláznil. Takový je sport. Úplně všichni hráči včetně realizačního týmu jsme do toho dali vše, co v nás je. Skvělý pocit," uvedl Kubeš po utkání.

Jeho svěřenci na turnaji dokázali porazit Dánsko, Maďarsko, Makedonii a po výhře sahali i proti Slovinsku. Od skalpu bronzových medailistů z loňského mistrovství světa je dělily centimetry, když tři sekundy před koncem za stavu 26:26 trefil Stanislav Kašpárek břevno.

"Bylo to hrozně blízko, nakonec pět, možná deset centimetrů rozhodlo o remíze. Kluci do toho dali vše, co v nich bylo. Jsem šťastný a pyšný, co jsme předvedli," ocenil Kubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři po výhře nad Makedonií remizovali se Slovinskem 26:26

Český celek se musel vyrovnat s tím, že už v prvním poločase přišel o vyloučené Jana Stehlíka a Leoše Petrovského. "Červené karty byly jasné. Byly z přemíry snahy zabránit některým situacím, to se prostě stane. Jsme trochu pomlácení," podotkl jeden z dvojice českých trenérů.

V pátek proti Chorvatsku může národní tým vylepšit své historické maximum, jímž je šesté místo z ME v roce 1996. "Bude třeba se pořádně naladit, ale se Slovinskem to byl kolikátý zápas v řadě, který se třeba nevyvíjel úplně dobře pro nás, a byli jsme schopni najít v sobě sílu a nadšení. Nevím, proč by to v posledním duelu nemělo být stejně. Atmosféra, která se nám podařila dohromady naladit, je něco tak cenného, že to rozhodně nevyhodíme z okna," dodal Kubeš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články