Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Hostitelky MS Švédky a Dánky si zahrají o medaile. Češky vyzvou v zápase o umístění Němky

Čekal se vyrovnaný zápas, ale už v prvním poločase se prakticky rozhodlo. Švédské házenkářky si jako spolupořadatelky na mistrovství světa zahrají semifinále. S Němkami zvládly už první třicetiminutovku 16:6 a v druhé si výsledek pohlídaly k vítězství 27:20. Druhé čtvrtfinále zvládly další spolupořadatelky Dánky, které v Herningu měly víc práce Černohorkami, ale uspěly po výsledku 26:24. Už jsou jisté i soupeřky pro český tým, který vyzve v utkání fáze o 5. až 8. místo Němky. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Švédsko – Německo

Házenkářky Tre kronor jsou na šampionátu tedy dosud neporažené. Čtvrtfinále zahájily velkolepě a Němky se prosadily poprvé až za stavu 7:0. Švédská brankářka Johanna Bundsenová měla do té doby stoprocentní úspěšnost ze šesti střel než se prosadila Emily Bölková.

Skvěle zákroky brankářky Bundsenové:

Domácí házenkářky v Göteborgu rozprostřely produktivitu mezi čtyři pětigólové hráčky – Hagmanovou, Mellegardovou, Robertsovou a Blohmovou. Švédky nyní v semifinále vyzvou olympijské vítězky Francouzky, pokud uspějí dočkají se historicky prvního finále na MS.

Rychlé akce Dánek:

Obhájkyně bronzových medailí Dánky se v semifinále utkají s obhájkyněmi titulu z Norska. Dánky porazily Černohorky počtvrté v řadě. První poločas Seveřanky zvládly a zdálo se, že míří neomylně za postupem i ve druhé půli. Vedly už o sedm branek, ale Černohorky se vzchopily. Dařilo se šestigólové a stoprocentní křídelnici Dijaně Mugošové.

Dánsko se kvalifikovalo mezi čtyři nejlepší týmy na mistrovství světa podeváté a podruhé za sebou poté, co skončilo třetí a získalo bronzovou medaili na předchozím šampionátu ve Španělsku 2021.

Mistrovství světa házenkářek v Herningu (Dánsko) – čtvrtfinále:

Švédsko – Německo 27:20 (16:6)

Dánsko – Černá Hora 26:24 (13:10)

Zdroj
ČT sport, ihf.info

Hlavní zprávy

Nejčtenější články