Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářská exhibice plná legend rozdávala úsměvy, o výsledky nešlo

Praha – Radost na prvním místě. V těchto házenkářských duelech československých a světových osobností o výsledek nešlo. V Praze na Štvanici v rámci akce Hvězdy pro legendy se na speciálně upraveném tenisovém centrkurtu představili muži i ženy a společnému mužskému československému výběru se dokonce podařilo tým světa porazit. 

Alena Dlouhá, Věra Dvořáková, Květa Janečková a Jana Vrbová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Skvělé kombinace či v případě brankářů zákroky předváděli Francouzi Daniel Narcisse, Thierry Omeyer, Jackson Richardson, Bertrand Gille, Němci Daniel Stephan a Henning Fritz, Polák Slawomir Szmal a Maďar László Nagy. Na česko-slovenské straně se vedle Jíchy představili Karel Nocar, Jan Filip nebo Martin Šetlík.

"Bylo to neskutečné a jsem hrozně rád, že jsem z kolektivního sportu, protože to byla kolektivní práce. Zapojilo se do toho spoustu lidí a všem děkuji za podporu," řekl Nocar, jenž se na exhibici i celém několikadenním programu podílel i organizačně.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářská exhibice legend přinesla brankovou smršť

Zápasy žen i mužů zahájily slavnostní ceremoniály, na kterých byli oceněni pamětníci největších úspěchů české a československé házenkářské historie. Hlasitý potlesk si vyslechly mimo jiné Alena Dlouhá, Věra Dvořáková, Květa Janečková a Jana Vrbová.

V brance týmu žen se objevila česká legenda Lenka Černá, v poli nejlepší současná tuzemská hráčka Michaela Hrbková a v týmu světa nastoupila třeba olympijská vítězka z Ria Ruska Ana Senová. "Myslím si, že to byl pro každého vynikající zážitek. Holky nám děkovaly. Je super, že se to podařilo zorganizovat," shrnula česká reprezentantka Iveta Luzumová.

Akce připomíná úspěchy české házené. Vedle triumfu žen i zlato mužů na MS o deset let později, před 60 lety ovládla Dukla Praha poprvé Pohár mistrů evropských zemí a před 45 lety slavili muži stříbro na olympiádě v Mnichově.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články