Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Házenkáři složili úspěšný reparát, odvetu se Slovenskem změnili v exhibici

Na nečekané zaváhání z Považské Bystrice, kde ve čtvrtek remizovali se Slovenskem 27:27, odpověděli čeští házenkáři v domácím prostředí jednoznačně. Ve druhém vzájemném utkání, které tentokrát hostil Frýdek-Místek, naprosto dominovali a vyhráli 34:20. Před lednovým startem evropského šampionátu si proto zvedli pošramocené sebevědomí. Sedmi brankami zazářil Tomáš Číp, šestkrát skóroval Ondřej Zdráhala.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Reprezentanti odehráli ve čtvrtek na slovenské půdě nepovedený druhý poločas a špatným výkonem pořádně rozladili trenéry Jana Filipa a Daniela Kubeše. K domácí odvetě i proto přistoupili mnohem lépe.

"Výsledek hovoří o tom, jaký rozdíl byl v zápase včera a dnes. Hráli jsme se stejným soupeřem, který byl možná trochu unavenější, ale přesto tam bylo vidět zlepšení v úrovni. Pozitivní je, že jsme ukázali úplně jinou energii a emoce. Samozřejmě, když tým vede, je všechno jednodušší, ale výkon byl prostě lepší," hodnotil kouč Filip.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři deklasovali Slovensko

Mladý tým soupeře, jenž se lednového Eura nezúčastní, držel krok jen 20 minut do stavu 12:11. Pak už v první půli zaznamenal jen jednu branku a český celek si do přestávky vytvořil náskok 16:12. Čtyřmi trefami k tomu přispěl pivot Petrovský.

V úvodu druhé půle přišla další šňůra tří branek. Češi získali rozhodující sedmigólové vedení a náskok poté jen navyšovali. Dařilo se jim přidávat branky z brejků a došlo i na několik exhibičních kousků. Například když v 48. minutě při hře bez gólmana zachránil tým od inkasování skvělým obranným zákrokem Zdráhala.

"Pomohl nám v obraně Pavel Horák, takže defenziva byla stabilnější. Bylo to lepší, ale pořád to není to, co chceme hrát. Jsme si vědomi, že s lepším soupeřem budeme mít větší problémy. Hra zatím není podle našich představ. Porazili jsme tým, který jsme porazit měli. Pořád máme na čem pracovat," dodal Filip.

Reprezentace se znovu sejde 2. ledna v Brně, kde absolvuje závěrečný přípravný kemp před evropským šampionátem a kromě toho nastoupí 5. a 7. ledna proti Rakousku. Právě závěrečné zápasové prověrky definitivně rozhodnou o konečné nominaci. Do ME vstoupí Češi 13. ledna soubojem proti Španělsku.

Přípravné utkání házenkářů ve Frýdku-Místku:

Česko - Slovensko 34:20 (16:12)

Rozhodčí: Horáček, Novotný. Vyloučení: 5:4.

Sestava a branky Česka: Galia, Adamík - Číp 7, Zdráhala 6, Petrovský 4, Hrstka, Kotrč, Sobol po 3, Kašpárek, Mubenzem po 2, Horák, Kasal, Šlachta, Zeman po 1, Landa, Stehlík. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy