Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Házenkáři zahájili přípravu na ME nečekanou remízou se Slovenskem

První ostrý test před blížícím se evropským šampionátem absolvovala mužská házenkářská reprezentace v Povážské Bystrici, kde s domácím Slovenskem remizovala 27:27. Zejména ve druhém poločase předvedla rozpačitý výkon a nerozhodný výsledek proti velkému outsiderovi zachránila gólem v závěrečných sekundách. V pátek je na programu odveta ve Frýdku-Místku.

Jan Sobol
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Myslím, že to z naší strany nebylo dobré. Výsledek ani hra neodpovídají tomu, co jsme si představovali. Doufám, že se po tomto utkání probudíme ze zimního spánku," neskrýval rozladění jeden z dvojice trenérů Daniel Kubeš.

Zatímco český tým nastoupil v téměř nejsilnější sestavě, Slováci se lednového Eura v Chorvatsku nezúčastní a šanci proto dostala řada nováčků.

Hosté potvrzovali roli jasného favorita jen prvních 35 minut, v nichž si udržovali mírné vedení. Zkraje druhého dějství se dostali do tříbrankového náskoku, o který ale během chvíle přišli, a ve 42. minutě měli ve skóre poprvé navrch domácí.

Slováci, patřící k evropskému podprůměru, vycítili šanci a i v omlazené sestavě následně dokázali favoritovi odskočit do třígólového vedení. V závěru ovšem Češi zabrali a několik sekund před koncem zachránil střelou z dálky alespoň remízu Kašpárek.

"Musíme se naladit na to, že za 14 dní hrajeme na mistrovství Evropy. Dnes jsme neviděli nic, co by tomu odpovídalo. Nedostatky byly ve všech fázích naší hry. Doufám, že zítra se to zlepší a budeme se dále jenom zlepšovat," uvedl Kubeš.

"Musíme zapracovat na chybách, které jsme dělali v obraně i v útoku. Z utkání si každý hráč musí přebrat, co udělal špatně, a ve Frýdku-Místku musíme odehrát úplně jiný zápas. Každý musí začít od sebe," doplnil křídelník Tomáš Číp.

Po páteční odvetě se národní tým znovu sejde 2. ledna v Brně, kde absolvuje závěrečný přípravný kemp před šampionátem. Vedle toho se dvakrát utká s Rakouskem. 

Přípravné utkání házenkářů v Považské Bystrici:

Slovensko - ČR 27:27 (14:16)

Rozhodčí: Rudinský, Baďura. Sedmimetrové hody: 5/5 - 3/2. Vyloučení: 2:5. Diváci: 700.
Sestava a branky ČR: Galia, Adamík - Číp, Kašpárek, Sobol, Zdráhala po 4, Kasal, Šlachta po 3, Hrstka, Kotrč, Mubenzem, Stehlík, Zeman po 1, Horák, Landa, Petrovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články