Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkáři Karviné porazili Brno a upevnili si vedení v tabulce

Karviná zvítězila v utkání 9. kola extraligy v Brně 31:22 a natáhla vítěznou šňůru na čtyři zápasy. Na druhé Nové Veselí má v tabulce náskok dvou bodů. Na čtvrté místo se posunula Kopřivnice, když deklasovala poslední Litovel. Zubří ve středeční předehrávce porazilo Lovosice 29:26.

Lovosická spojka Jiří Bouček (v bílém)
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Obhájce titulu z Karviné vedl v Brně po první půli už o sedm branek, po změně stran náskok ještě zvýšil. Sedmi brankami se na výhře podílel Jan Užek. Ještě o jednu trefu víc si připsal Nikola Sekulič v zápase Nového Veselí s Duklou, i díky nim doma Nové Veselí porazilo Pražany 25:22.

Zubří pomohli v závěru zkušení hráči. Lovosice opět venku padly

Loni si to spolu oba týmy rozdaly o extraligový bronz. Letos zatím sezonu nenastartovaly ideálně. V předehrávce 9. kola extraligy házenkářů však loni bronzové a nyní v tabulce hůře postavené Zubří na domácí palubovce v koncovce urvalo vítězství 29:26 nad šestými Lovosicemi. Osmý celek soutěže Zubří spasil především Martin Hrstka se sedmi brankami.

Lovosice prohrály i čtvrté utkání na venkovní palubovce v sezoně. "Docela to máme v hlavách. Chtěli jsme bilanci už konečně prolomit. Kde jinde než tady? Zubří se moc nedaří, ale porazili jsme se sami," litovala lovosická spojka Josef Jonáš.

Hostům nestačilo ani vedení 14:12 po první části. "Začali jsme dobře, ale zase jsme se nechali ve skóre dohonit a nevydařil se nám vstup do druhého poločasu," dodal sedmigólový Jonáš.

Je nám líto, video expirovalo.
Zubří díky povedené koncovce přehrálo Lovosice

Zubří se díky výhře posunulo o jednu příčku na osmé místo. "Druhá půlka se nám vydařila, kdežto první podle mých představ nebyla. Ve druhém poločasu se celý tým zvedl a kluci plnili pokyny, které jsme si dali v šatně. Musím pochválit Vlka, dělal, co se mu řeklo. Tím pádem byly střely s tečí nebo blokem a chytalo se mi to líp," hodnotil jeden z hrdinů Zubří brankář Milan Malina, který měl úspěšnost zákroků 40 procent.

Extraliga házenkářů - 9. kolo:

KP Brno - Karviná 22:31 (9:16), Nové Veselí - Dukla Praha 25:22 (12:12), Kopřivnice - Litovel 33:14 (16:5), Zubří - Lovosice 29:26 (12:14), Plzeň - Hranice 35:25 (17:14), Frýdek-Místek - Jičín 36:30 (17:15).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články