Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáře znovu čekají v kvalifikaci neoblíbení Makedonci

Plzeň - Na české házenkáře čeká v druhém utkání kvalifikace o mistrovství Evropy jeden z nejčastějších soupeřů posledních let a zároveň jeden z nejméně oblíbených. Makedonie připravila reprezentaci o postup na poslední dvě velké akce a nyní stojí v cestě svěřencům Daniela Kubeše a Jana Filipa znovu. Po úvodní trochu smolné porážce na Islandu 24:25 Češi potřebují proti balkánskému celku bodovat, aby si nepřibouchli dveře na evropský šampionát. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Reprezentace se bude muset v zápase obejít bez kapitána Filipa Jíchy, který si na Islandu poranil meniskus na pravém kolenu a čeká ho operace. Dosud měl přitom dlouho potíže s levým kolenem.

Český celek nemá na Makedonii dobré vzpomínky. V červnu proti ní o jediný gól nepostoupil na světový šampionát a odvetný zápas byl ovlivněn hrubými chybami sudích, kteří národní tým výrazně poškodili. Reprezentanti navíc se stejným soupeřem neprošli ani z předešlé evropské kvalifikace.

"S Makedonií je to opravdu specifické, jsou to takoví naši staří známí. V kvalifikaci na ME 2016 jsme na ně ještě neměli, ale v poslední kvalifikaci jsme byli sportovně lepší. To jsme také v domácím zápase potvrdili. Bohužel v Makedonii hrály roli i jiné faktory než jen aktuální forma a na šampionát jsme nepostoupili," řekl český hráč Ondřej Zdráhala.

"Jsem si jistý, že v Plzni to bude vyhecovaný zápas. V červnu jsme byli všichni moc zklamaní, ale teď už se musíme dívat dopředu a dělat vše pro to, abychom příště byli ti šťastní," dodal Zdráhala.

zdroj: ČT sport

Trenéři se snaží na hráče působit tak, aby šli do utkání s čistou hlavou a na staré křivdy nemysleli. "My se to snažíme směřovat tím směrem, abychom podali lepší výkon než minule. Nemá smysl ztrácet energii tím, co bylo, kdo nám ukřivdil. To ani není náš charakter," uvedl jeden z dvojice trenérů Daniel Kubeš.

"Proti Makedonii nebudeme potřebovat žádnou extra motivaci. Může to být pro nás v přípravě jednodušší tím, že hrajeme s týmem, s kterým jsme se utkali čtyřikrát za poslední dva roky. I když došlo k výměně dvou hráčů, ten tým je stejný," dodal druhý z trenérů Jan Filip.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha si poranil koleno a reprezentaci proti Makedonii nepomůže

Reprezentanti se potřebují oklepat ze smolné středeční porážky na Islandu. Na půdě favorita dlouho vedli, ale v posledních pěti minutách soupeř otočil skóre. "Nálada v družstvu je vždy po těsné prohře na nic. Je cítit velké zklamání, ale musíme se otřepat. Máme Makedonii za poslední roky co vracet," dodal reprezentant Jakub Hrstka.

Vedle Islandu a Makedonie je zbývajícím českým soupeřem ve skupině kvalifikace ME Ukrajina. Na Euro v roce 2018 do Chorvatska postoupí první dva celky z každé ze sedmi kvalifikačních skupin a nejlepší tým z třetích míst.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články