Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Házenkář Jícha si na Islandu poranil meniskus a čeká ho operace

Plzeň - Jen pár dní se mohli fanoušci házené těšit z návratu Filipa Jíchy do národního týmu. Ve středečním zápase na Islandu si český kapitán poranil pravé koleno a čeká ho operace menisku. V dalším utkání kvalifikace mistrovství Evropy v sobotu proti Makedonii hrát nebude.

Filip Jícha
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

"Zpočátku se nám zranění nejevilo tak závažné, ale už po návratu jsme měli pocit, že s tím 'zdravým' kolenem bude problém. Podezření potvrdila vyšetření na magnetické rezonanci. Vazy a chrupavka nejsou sice v hrozném stavu, ale poškození vnitřního menisku je poměrně razantní," uvedl lékař týmu Petr Holub.

"Doktor mi jasně řekl, že s podobným zraněním mi start v zítřejším zápase prostě nedoporučuje," uvedl Jícha. "Vzhledem k tomu, že v posledních měsících s námi Filip byl jen sporadicky, tak to pro nás znamená víceméně návrat k situaci, jaká tu byla předtím," dodal reprezentační trenér Daniel Kubeš. V sestavě Jíchu nahradí Milan Kotrč.

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 s týmem zůstane a v sobotu ho bude alespoň podporovat z tribuny. "Nastoupit v takovém stavu, tedy vlastně bez kolen, nebo být na soupisce, to bych považoval za určitý podvod. Na spoluhráče, na fanoušky, na sebe samotného a v neposlední řadě na Barcelonu, která se mi snaží vždy vyjít vstříc," řekl čtyřiatřicetiletý Jícha.

Své spoluhráče bude podporovat alespoň z hlediště. "Podporu diváků budeme jako tým potřebovat a já budu energii směřovat alespoň tímto směrem. Věřím, že bude panovat bouřlivá atmosféra, že diváci kluky poženou za výhrou nad Makedonci, kterým máme za poslední roky rozhodně co vracet. Mé rozhodnutí souvisí i s respektem vůči celému týmu, respektem vůči klukům, kterým bych v tomto stavu bral pouze místo na soupisce," uzavřel Jícha.

Zdroj
ČT sport, chf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články