Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 2015: Česko - Finsko

Galia akrobatem. Jeho zákrok ozdobil cennou výhru nad Makedonií

Plzeň - Brankář Martin Galia předvedl další skvělý výkon v reprezentačním dresu. Velkou měrou přispěl k výhře 35:28 nad Makedonií, díky čemuž český tým udělal důležitý krok k tomu, aby v červnu postoupil na evropský šampionát. Především jeho neskutečný zákrok ze 46. minuty okouzlil nejen zaplněnou halu v Plzni.

V druhém poločase Galia vleže zázračně chytil dorážku a hala mu aplaudovala vestoje. "Úplně stejná situace byla v Makedonii, tam to trefil. Je to otázka štěstí. Já byl na zemi, jen jsem vyskočil, a kdyby to dal o pět centimetrů výš, tak to trefil. Ale potěší to," usmál se gólman Górniku Zabrze.

Naopak ho mrzelo, že v závěrečných sekundách inkasoval poslední trefu zápasu. "Trefil to fantasticky, já to vůbec neviděl. Hodil to takovou hadicí. Tuhle branku beru na sebe," uvedl Galia.

Nicméně po zápase zářil štěstím. "Chtěli jsme vyhrát, to se nám podařilo a myslím, že docela slušným výsledkem. Mohli jsme vyhrát o tři góly, mohlo to být o osm. Je to o sedm a myslím, že můžeme být spokojení. Uvidíme na konci kvalifikace, jestli to bude stačit. Krok k tomu, abychom postoupili, jsme udělali," řekl novinářům Galia.

Reprezentanti se soupeři částečně pomstili za červnové kontroverzní vyřazení v play-off o mistrovství světa, podle sedmatřicetiletého gólmana ale budou účty srovnány, až pokud národní tým uspěje i ve venkovní odvetě v příštím roce.

"Myslím, že ti hráči za to nemohou. Bohužel za to může někdo jiný, nebo možná i bohudík," řekl Galia. "Oni ví, že se tu hraje špatně, a teď nás budou muset porazit i víc. Kvalifikace je ještě dlouhá, uvidíme," konstatoval Galia.

Český celek z úvodních dvou zápasů čtyřčlenné kvalifikační skupiny získal dva body. Ve středu smolně o gól prohrál na půdě favorita Islandu. "Můžeme být spokojení. Samozřejmě ta prohra na Islandu mrzí, ale i kdybychom přivezli třeba bod, museli bychom hrát dál. V květnu nás dvakrát čeká Ukrajina a potřebujeme vyhrát," uvedl Galia.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články