Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Deset tref a vysoká výhra. Nejlepší zápas v reprezentaci, rozplýval se Hrstka

Plzeň – Křídelník Jakub Hrstka byl k nezastavení. V prvním poločase sedm gólů ze sedmi střel, v konečném součtu deset tref. Sedmigólové vítězství nad neoblíbenými Makedonci, navíc před skvělým plzeňským publikem. Co víc si přát? Šestadvacetiletý hráč Prešova prožil svůj nejlepší zápas v házenkářské reprezentaci.

Jakub Hrstka
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Kdy jsem měl naposledy v zápase takovouhle bilanci? To už je hodně dávno, to si nevzpomenu. Možná někdy v žácích. Určitě to byl můj nejlepší výkon v reprezentaci," řekl novinářům po zápase spokojený Hrstka.

Pochvaloval si, že český tým částečně vrátil Makedoncům červnové vyřazení v play-off o světový šampionát. Soupeř tehdy postoupil o gól díky chybám rozhodčích, kteří výrazně pomohli balkánskému celku. "Každý z nás to má určitě ještě v hlavě, že to tam nebylo férové, ale takový je sport. Šli jsme dál, je nová kvalifikační skupina a musíme udělat vše pro to, abychom postoupili," prohlásil Hrstka.

Dnešní výhra o sedm branek byla podle něj naprosto zasloužená. "Z mého pohledu jsme dneska předvedli kolektivní výkon. Byla vynikající obrana, v útoku nám to šlapalo, vynikající brankář Galia. Tady není co dodat," uvedl Hrstka.

Méně chyb v útoku

Byl rád, že český celek napravil středeční porážku 24:25 z úvodního duelu kvalifikace na Islandu. "Podívali jsme se na nějaké chyby, tam jsme to prohráli v útoku. Měli jsme 16 technických chyb. Dneska jsme se toho vyvarovali, neměli jsme ani polovinu chyb. Hnalo nás dopředu fantastické publikum. Hráli jsme v útoku úplně jinak než na Islandu, a proto jsme dneska vyhráli," uvedl Hrstka.

"Na Islandu nám to uteklo o gól. Dnes bylo na nás, abychom ten krok zvládli. Myslím, že jsme ho zvládli výtečně o sedm branek, takže spokojenost," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články